Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Dienvidkorejas simfoniskais orķestris koncertēs Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanā

Rinta Bružēvica, 31.05.2010. 22:14

“Latvijas Koncerti” turpina iepazīstināt klausītājus ar pasaules labākajiem simfoniskajiem orķestriem. Šoreiz, 4. jūnijā, plkst. 19:00 Dzintaru koncertzālē – Dienvidkorejas simfoniskais orķestris ar izmeklētu programmu. Līdztekus Brāmsa un Čaikovska skaņdarbiem varēsim novērtēt pasaulē atzītā korejiešu komponista Jongupa Vo “Fantāziju” orķestrim. Novembrī gaidām Birmingemas simfonisko orķestri ar Andri Nelsonu.
Dienvidkorejas simfoniskais orķestris koncertēs Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanā

Dienvidkorejas simfoniskais orķestris guvis plašu atzinību, koncertējot visā pasaulē. Piezīmēsim, ka orķestra mājvieta – pilsēta Inčona – ir nozīmīgs Ziemeļaustrumāzijas biznesa un kultūras centrs. Dzuohuans Čeņs ir viens no labākajiem ķīniešu diriģentiem, visā Āzijā un arī ASV atzīts profesionālis. Bijis Ķīnas Nacionālā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un Šanhajas filharmoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs. Patlaban viņš ir Pekinas Nacionālā skatuves mākslu centra mākslinieciskais vadītājs.

Līdzās Brāmsa Vijoļkoncertam un Čaikovska Ceturtajai simfonijai koncerta programmā būs arī eksotiskas, Latvijā nekad neskanējušas taktis – Japānā dzīvojošā korejiešu komponista Jongupa Vo “Fantāzija”, rietumnieciski apdarināta Austrumāzijas etnisko melodiju un motīvu dārgumu lādīte.

Brāmsa Vijoļkoncertā solists būs Vācijā dzīvojošais izcilais vijolnieks Sergejs Hačatrjans – prestižu starptautisku konkursu laureāts, spilgta individualitāte, kas visu sevi atdod mūzikai un kuram katrs koncerts ir neatkārtojami svētki.

Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis, kurš nesen klausījās Sergeja Hačatrjana koncertu Amsterdamā, iesaka: “Romantiska krievu un vācu mūzika ar ģeniāla armēņu vijolnieka solo korejiešu mūziķu un ķīniešu diriģenta lasījumā Rīgas jūras līča piekrastes romantiskākajā koncertzālē ar kaiju balsīm un viļņu piebalsīm – to nedrīkst laist garām.”


Koncertu organizē „Latvijas Koncerti”.

Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un Dzintaru koncertzālē. Cena -  7  -  40 LVL.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV