Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Labvēlīgais Tips" uz Švāģer' mūzikas festivālu aicina kurzemniekus

Inita Zīmele, 07.06.2010. 09:06

12. jūnijā pulksten 21.00 Saldus Kalnsētas parka estrādē ar divu stundu garu grupas „Labvēlīgais Tips" koncertu sāksies Švāģer' mūzikas festivāls 2010, kas ir turpinājums līdz šim nu jau divas reizes notikušajam pasākumam Siguldā. Lai netiktu apcelti arī Kurzemes švāģeri, viņu radi un draugi, festivāla organizatori sabiedrība „L Tips", grupa „LABVĒLĪGAIS TIPS", „UFO grupa" un „TWO OLB BABIES", pieaicinot īpašo festivāla viesi – dziedātāju AISHU, nolēma doties uz Saldu. Protams, šo festivālu aicināti apmeklēt arī Zemgales, Vidzemes un Latgales pārstāvji.
"Labvēlīgais Tips" uz Švāģer' mūzikas festivālu aicina kurzemniekus

Grupa „Labvēlīgais Tips" atzīst, ka pēdējos gadus koncertēt Saldū ir gadījies tikai krietnās mūzikas festivāla „Dziesma manai paaudzei" ietvaros, un arī tad tikai nakts vidū, bet šoreiz vēlētos tā pa skaisto. Festivāla īpašā viese Aisha arī nav izraudzīta nejauši – viņa Saldū ieradīsies gandrīz uzreiz no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo, kur norisinājās starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija, kas ir viena no švāģeru skatītākajām parādēm pasaulē un paraugs neveiklam mēģinājumam klasificēties švāģer' mūzikas žanrā.

Pasākuma programmā paredzētas lustīgas melodijas, trakas dejas, bufetes, kolosāla publika, līksmošana līdz rītam un citas neprātības, kas, jācer, radīsies dabiskā ceļā no galvu reibinošās, gaisā virmojošās vasarīgās smaržu buķetes.

Ieeja pasākuma teritorijā būs no plkst. 20.00. Biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīzes" kasēs, to cena iepriekšpārdošanā tikai Ls 3. Biļešu cena pie ieejas pasākumā - Ls 5. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja pasākumā bez maksas.

Festivāla ideja un vēsture:

Par festivāla saukli neoficiāli kalpo „Šitāds vēl nav bijis!", kas arī precīzi raksturo pasākuma ideju – unikālu bezrūpīgas atpūtas un nepiespiestas atmosfēras garu.

Festivāla ideja dzima 2009. gadā reizē ar radio SWH raidījuma „BB Brokastis" ētera atrakciju pirmo reizi nominēt gada švāģeri Latvijā. Un ar sabiedrības „L Tips" iniciatīvu šim notikumam piesaistīts tika sarīkots pasaulē pirmais Švāģer' mūzikas festivāls, kas notika pirms gada 29. maijā. Pagājušā gada pasākumu apmeklēja teju 2 000 Latvijas švāģeri un ne tikai – arī tie, kam ir švāģeri, un tie, kam nav. Pērn festivālā uzstājās ārzemju viesis - grupa „Boney M" ar oriģinālās grupas sastāva dalībnieci Meiziju Viljamsu, pašmāju grupa „Labvēlīgais Tips" un DJ Ufo. Šī gada festivālu Siguldā pagājušo sestdien apmeklēja gandrīz 1 500 labas atpūtas draugu, kas līksmoja līdz rītam „Labvēlīgā Tipa", dueta „Karakums", „Ufo grupas" un projekta „Two Old Babies" muzikālajā pavadībā.

Ar festivāla tradīciju turpinās arī jauna mūzikas stila klasifikācija – švāģer' mūzika, kam Latvijā vislielāko artavu devusi tieši grupa „Labvēlīgais Tips" ar tādiem labi pazīstamiem švāģer' mūzikas žanrā klasificējamiem gabaliem kā „Koka klucis Konstantīns", „Heisā - hopsā", „Saki jā", „Mīļumiņ, nāc padzert ūdentiņ!" u.c.

Informācijai:

Kā rodam interneta enciklopēdijas skopajā šķirklī http://lv.wikipedia.org/Švāģeris, vārds „švāģeris" cēlies no vācu „schwager", kas arī nozīmē svaini. Savukārt svainis pazīstams arī kā māsasvīrs. Zīmīgi, ka bieži vien māsas ir klusas un nemanāmas, kamēr par švāģeru izdarībām runā viss pagasts un ne tikai.

No švāģera jēdziena likumsakarīgs atvasinājums ir švāģer' mūzika. „Švāģer' mūzika" definējumu nav iespējams atrast nevienā no mūzikas teorijām. To nav iespējams arī viennozīmīgi klasificēt – šis mūzikas žanrs tiek atskaņots kāzās, ballītēs, dārza svētkos, piknikos un citos jampadračos. Īpaši labi tas sasaucas ar laiku, kad jāmet kūleņi pielijušā pļavā vai jādejo ar šašlika iesmu zobos gruzīnu nacionālā deja lezginka, vai četros no rīta, kad tiek risinātas fundamentālās sarunas par tēmu „Vai Tu mani cieni?".

Festivāla vietne plašajā interneta tīmeklī – http://www.draugiem.lv/svagermuzika/.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV