Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latvijas Radio koris sniegs koncertu 1941. gada 14. jūnija piemiņas pasākumā

Inga Žilinska, 09.06.2010. 15:37

14. jūnijā plkst. 17:00 Latvijas Radio koris un fonds „Sibīrijas bērni" aicina uz koncertu „Aizvestajiem" Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, kas izskanēs 1941. gada 14. jūnija deportācijas piemiņas pasākumu ietvaros.

1941. gada 14. jūnija deportāciju rezultātā cieta 15425 Latvijas iedzīvotāji, viņu vidū ap 3750 bērnu vecumā līdz 16 gadiem. Sausi un skopi ir vēstures fakti, bet daudzi no cietušajiem ir mūsu vidū, arī viņu bērni un mazbērni.

Koncertā „Aizvestajiem" Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas sniegumā skanēs fragmenti no Andreja Jurjāna kantātes „Tēvijai" un Lūcijas Garūtas monumentālā opusa „Dievs, Tava zeme deg!", kā arī Pētera Barisona „Zilie sapņu kalni", Pētera Vaska „Zīles ziņa", Artura Maskata „Visas pasaules puķes", Viļņa Šmīdberga „Lūdzu Dievu, lūdzu Laimu", kā arī latviešu tautas dziesmas Jēkaba Graubiņa un Emiļa Melngaiļa apdarē.

Koncertā piedalīsies arī dziedātāja Sonora Vaice (soprāns), ērģelniece Ilze Reine un kora solisti Ieva Ezeriete un Kārlis Rūtentāls.

Ieeja koncertā bez maksas.

Vairāk informācijas Latvijas Radio kora mājas lapā: http://www.radiokoris.lv .

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV