Ceturtdiena, 03.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Ilizana, Elza;

Spīķeru koncertzālē notiks kamermūzikas koncerts "Čigāni, klezmeri, minimālisms un ungāru roks"

Ēriks Kibermanis, 14.06.2010. 08:58

Sinfonietta Rīga mūziķi aicina uz kamermūzikas koncertu "Čigāni, klezmeri, minimālisms un ungāru roks" 18. jūnijā plkst. 20:00 Spīķeru koncertzālē. Koncerts klausītājam piedāvās nokļūt visdažādāko tautu kultūras virpulī – no čigānu kaisles līdz afrikāņu ritmu sintēzei. Koncertā izskanēs Kristiana Lindberga Gipsy Kingdom trombonam un stīgu kvartetam, Daniela Šnīdera Zoom In klarnetei, stīgu kvintetam un sitaminstrumentiem, Ģerģa Ligeti Hungarian Rock klavesīnam un Stīva Reiha "Trīskāršais kvartets" četriem mūziķiem dzīvā atskaņojumā un diviem iepriekš ieskaņotiem kvartetiem.
Spīķeru koncertzālē notiks kamermūzikas koncerts "Čigāni, klezmeri, minimālisms un ungāru roks"

Koncertā piedalīsies Sinfonietta Rīga stīgu kvartets – Kristiāna Šīrante (vijole), Agnese Kanniņa-Liepiņa (vijole), Liene Kļava (alts), Kārlis Klotiņš (čells), kā arī Guntis Kuzma (klarnete), Artūrs Bērziņš (trombons), Agnese Egliņa (klavesīns), Ivo Krūskops (sitaminstrumenti) un Viktors Stankevičs (kontrabass).

Koncertprogrammas uzmanības centrā ir laikmetīgā mūzika, ko inspirējusi dažādu tautu tradicionālā kultūra. Zviedru trombonists Kristians Lindbergs iedvesmu savam opusam Gipsy Kingdom smēlies čigānu mūzikā, precīzāk, izcili virtuozajā kočani orķestra muzicēšanas manierē. Ņujorkā mītošā komponista un saksofonista Daniela Šnīdera skaņdarbs Zoom In balstīts klezmeru kultūrā – oriģinālā muzicēšanas tradīcijā, kas veidojusies, ebreju tautas mūzikai sajaucoties ar poļu, ukraiņu, rumāņu, moldāvu, čigānu mūziku. Savukārt ungāru modernista Ģerģa Ligeti Hungarian Rock saklausāmi ungāru tradicionālie ritmi apvienojumā ar rokmūzikas ritmiem. Visubeidzot ostinētā minimālisma klasiķa Stīva Reiha "Trīskāršais kvartets", kura ierosmes avots meklējams Rietumāfrikas bungu ritmos un Bali gamelāna polifonijā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās. Biļetes cenas – Ls 5,- un Ls 7,-

Koncerta rīkotājs – VSIA "Latvijas Koncerti".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV