Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Komentāri rakstam: Latvijas mūziķi vienosies Jāņa Groduma atbalsta koncertā

jaunākie lejā

Muris » m`aris 21.06.2010. 19:01

«Nu, lūk, arī Grodums jeb Slavenību apraudāšana»
"Simts gādu", „Dzimtā vāloda”. Tā mums viņš paliks atmiņā...
Vai paliks?
Nu, protams, ir jau vēl arī "Davajā Mariņā" (meitenei). Ko davāja Mariņā? Un – ko latvju tautai nelaimīgajai davāja Grodums. vai - Grodūūms?
"Dzimtā vāloda"...
Разговаривайте по латвийски - tā mums reiz mācīja, kad nelaiķis Grodums vēl bija dzīvs.
Man gan nepatiktos, ja mani sauktu Marīīs un solītūū, pat ja man solītū «simts gādu».

Es teiktu tā: izvelciet kaut vai desmit ar saviem kredītiem, un tad jau būs labi «gādi gōdi»...

Uz viņa pieminēšanu esot ieradušies tūkstoši? Kaut kur jau dzirdēts. Savulaik katrreiz, kad atdeva «gālus» kāds padlatfunkcionārs, pulcējās tie paši tūkstoši, tādi paši tūkstoši, kas tagad. Lai gan - tautas atmiņa ir īsa. Un vēl šī lielulība, ši dubultmorāle! Viņu piemin tūkstoši. Vai arī tie, kas palīdzēja viņam nodzert viņa aknas? Vai arī tie, kas viņu būs aizmirsuši jau pēc kārtējās eirovīzijas?
Latvju sabiedreības morāle IR divkosīga, liekulīga, šausminoši degradējoša. Dižrīļas un banku vergi, lūk, kas mēs esam!

Jau tad, tā sauktās tautas atmodas laikā, kad viņš "pacēla tautas apziņu" ar savu ķērkšanu (ļoti "mākslinieciski", protams, ar ambīcijām, protams), jau tad jutu, ka kaukas nau kārtībā ar visiem mums. Ar mums visiem.
Un cilvēki, kam šāda tipa popmūzika – arī es, kas jau tad jau bija atklausījies vāču Skorpionus un kam labāk tad un vēl labāk tagad ir senatnīgie LZ, - bija tikai Rietumu – un arī Austrumu subkultūras (skat. Uz Austrumeiropu) atraugas.
Un tagad, kad viņš devies pusmūža aizlaika tumsībā, lai viņš pats paskatās kā ir ar tiem, kas kopē Skorpionus – te viņš bija labs! - un krievu popfigņas, lai paskatās. Lai redz, ka tie, kam viņa mūzika bija pie, atvainojos, pie d..sas, tagad nu atzinuši, ka... Ko atzinuši? To, ka jāsaskrien un jāpiemin?
Grodum, visu cieņu Tev, tu turējies kā vīrs. Kodi, kā māxcēji. Aknas neizturēja. 40 gados. Tu jau neesi vienīgais; es kožu, tātad man vēl ir aknas. Как кирпич. Un zinu, ka zemapziņā gan jau zināji, ka tas, ko Tu dari, nav pavisam godīgi. Un taga’ tikai mēģini pateikt, ka nezini. Vismaz tagad, no mākoņa maliņas Tu to nevarēsi. Pat ja gribētu. Tagad Tu redzi, kā ir ar mums visiem. Kad visi ir beigti, vainīgos nemeklē, bet skaita līķus.
Quo vadis, Latvian pop music. Quo vadis, Latvian subculture.
Un - In memoriam Grodums. Rest in peace.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV