Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā viesosies Hēgerstenas kamerkoris no Zviedrijas

Baiba Kauliņa, 15.06.2010. 13:52

Hēgerstenas kamerkorim no Zviedrijas, viesojoties Rīgā, paredzēti divi koncerti kopā ar Rīgas Latviešu biedrības kamerkori „Austrums".
Rīgā viesosies Hēgerstenas kamerkoris no Zviedrijas

18. jūnijā 19:00 Sv. Pētera baznīcā tiks atskaņota garīgās mūzikas koncertprogramma - J.S. Baha, H.Šica, S.-D.Sandstrēma, G.Mālera, K.Žanekēna, A. Nīberga, G.Ēriksona, N. Lindbergas u.c. komponistu darbi. Ieeja koncertā – par ziedojumiem.

20. jūnijā 16:00 Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē abu kamerkoru izpildījumā tiks atskaņota garīgā mūzika, taču uzsvars tiks likts uz laicīgo kormūziku. Bez minēto komponistu S.-D.Sandstrēma, G.Mālera, K.Žanekēna, A. Nīberga, G.Ēriksona kompozīcijām skanēs arī K.Debisī, A.Maskata, F.Glāsa, K.Žanekēna, E.Viteikra, G.Nīstrema, A.Orvalla darbi. Ieeja: Ls 2; skolēniem un pensionāriem - Ls 1. Biļetes būs iespējams iegādāties pirms koncerta pie Zelta zāles ieejas.

Hēgerstenas (Hägerstens) kamerkoris, kuru 1995. gadā dibinājusi tā diriģente Čerstina Berjesone (Kerstin Börjeson), pārsteidz ar mūzikas virzienu izvēles daudzveidību. Kamerkoris iestudējis gan ievērojamas klasiskās mūzikas lielformas, gan daudzu mūsdienu komponistu, tai skaitā - S. D. Sandstrēma, A. Pērta un J. Nordina kompozīcijas. Hēgerstenas kamerkoris labprāt atskaņo arī džeza mūziku, zviedru tautas mūziku, improvizācijas un uzvedumus, uzstājoties ar koncertiem visā Zviedrijā un viesojoties arī citviet Eiropā – Spānijā, Vācijā, Ungārijā, Itālijā un Portugālē. Koris ir ierakstījis divus kompaktdiskus – A. Ramiresa Missa Criolla un Ziemassvētku mūzikas disku Det brinner en stjärna.

Rīgas Latviešu biedrības (RLB) kamerkoris „Austrums" dibināts 1987. gadā, un kopš pirmsākumiem tā mākslinieciskais vadītājs ir Ārijs Šķepasts. Kopš 2005. gada kora diriģents ir Pēteris Vaickovskis. „Austrums" regulāri piedalās festivālos un sniedz koncertus daudzās Latvijas pilsētās, dziedot baznīcās, mūzikas skolās un kultūras centros. Kamerkoris savās koncertprogrammās iekļauj dažādu stilu skaņdarbus, īpaši pievēršoties baroka mūzikai, latviešu kormūzikas klasikai, 20. gadsimta mūzikai un latviešu tautasdziesmu apdarēm. „Austrumu" raksturo apņēmība un izaicinājuma meklējumi, kas tiek īstenoti, piedaloties prestižos starptautiskos konkursos un festivālos, kuros koris bieži saņēmis augstāko novērtējumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV