Ceturtdiena, 03.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Ilizana, Elza;

"IVA" piedāvā dziesmas „Traveller" video klipu

Elīna Hermansone, 15.06.2010. 14:16

Pēc divu gadu darba pie debijas albuma „Tuksneša dārzi" un tā izdošanas 2009. gada septembrī grupas "IVA" dalībnieki ieturēja muzikālu pauzi, lai, uzkrājot jaunus radošus spēkus, atgrieztos ar mūzikas video dziesmai „Traveller".
"IVA" piedāvā dziesmas „Traveller" video klipu

Dziesmas „Traveller" (tulkojumā no angļu valodas – „Ceļotājs") video tapa gandrīz gadu, grupai "IVA" sadarbojoties ar jaunu daudzsološu mākslinieku Kārli Cauni, kurš ir videoklipa idejas un tā tehniskā risinājuma autors. „Fantāzija, sapņošana nomodā nereti dod spēju precīzāk un patiesāk izteikt domas un jūtas caur tēliem, simboliem un iedomātiem notikumiem. Ja nu vienu dienu viss apgrieztos otrādi – ja realitāte būtu rakstīta grāmatās, redzama filmu lentās, klausāma mūzikā, bet nesataustāma? Savukārt viss fantazētais būtu īsts, mūsu realitāti pieņemot par saviem sapņiem un iztēli?", klipa idejisko pusi apspēlē Kārlis Caune. Dziesmas stāsts ir attēlots, izmantojot animācijas tehniku un uzfilmētu materiālu. „Video tapa ilgi un pamatīgi. Labi zināmā patiesība, ka tas, kas lēni nāk, nāk labi, ir attaisnojies arī mūsu dziesmas videoversijas gadījumā. Tā kā dziesma ir par brīnumu un iekšējām ilgām ceļot burtiskā un pārnestā nozīmē, nekas tik labi kā animācija nespētu šo ideju „nogādāt" līdz klausītājam," komentē grupas vokāliste Vita Ivaškeviča.

Zīmīgi, ka video tapšanas posms sakrita ar nozīmīgiem ceļojumiem grupas dalībnieču dzīvēs. Baiba Plakane (ģitāras, mandolīna) devās aizraujošā ceļojumā uz Āfriku, savukārt dziesmu autore un vokāliste Vita Ivaškeviča turpina smelt iedvesmu jaunām kompozīcijām un projektiem Spānijas ziemeļos.

Klipu iespējams noskatīties grupas mājas lapā www.ivamusic.lv, kā arī Latvijas Mūzikas kanālā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV