Ceturtdiena, 03.Oktobris 2024. » Vārdadienas svin: Ilizana, Elza;

Ērģelniece Jevgēnija Ļisicina koncertēs koncertzālē "Ave Sol"

Ilona Brūvere, 16.06.2010. 09:22

2.jūlijā 19.00 koncertzālē "Ave Sol" notiks ērģeļmūzikas koncerts. Jaunu koncertprogrammu piedāvā viena no pazīstamākajām Latvijas ēŗģelniecēm - Jevgēnija Ļisicina. Programmā skanēs Johana Sebastiana Baha un Jozefa Haidna mūzika. Emīla Dārziņa, Bellini, Vāgnera un Kerubini skaņdarbus balsij un ērģelēm dzirdēsit solistes Solveigas Rajas izpildījumā.

Koncertā īpaša vieta ierādīta Vīnes klasiķim Jozefam Haidnam. Aizvien mainīgās pasaules rosināts, Haidns izveido savu muzikālo domāšanu, kas atklājas smalkos kamermūzikas opusos un lielformas darbos. Lai arī mūsdienu klausītāju no komponista šķir vairāki gadsimti, viņa mūzika aizvien turpina pārsteigt un iedvesmot klausītāju.

Jevgēnija Ļisicina iekļāvusi programmā Haidna ērģeļu- klavieru duetu, kas iestudēts kopā ar ērģelnieces talantīgo trīspadsmitgadīgo audzēkni, vairāku starptautisku Jauno pianistu konkursu laureātu, pianistu Iļju Domņinu.

Ērģelniece Jevgēnija Ļisicina:" Šis ir īpašs pirmatskaņojums Haidna koncertam ērģelēm un klavierēm. Muzikālajam duetam piemīt izteikti kontrastējošs raksturs, kur atturīga elegance sasaucas ar spilgtu emocionalitāti. Šeit tiekas divas izteikti pretējas stihijas. Ledus un Uguns."

AVE SOL ir viena no retajām koncertzālēm, kas sniedz iespēju iestudēt klavieru - ērģeļu duetu, jo aprīkota ar abiem instrumentiem. Zviedrijas pilsētas Norčepingas draudzes dāvinātās ērģeles koncertzālē tika uzstādītas 2002. gadā. Tās ir stabuļu ērģeles ar kurām var panākt plašu, dinamiski piesātinātu, bet vienlaikus smalki niansētu skanējumu. Instruments atrodas uz skatuves un publikai tiek sniegta unikāla iespēja redzēt ērģelnieka spēli.

Biļetes uz Jevgēnijas Ļisicinas ērģeļmūzikas koncertu varēs iegādāties stundu pirms koncerta koncertzālē AVE SOL, to cena 3 Ls, skolēniem un studentiem 1 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV