Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Šovakar Vērmanes dārzā pieminēs Jāni Grodumu

Mārtiņš Zviedris, 17.06.2010. 12:23

Pieminot aizsaulē aizgājušo grupas „Līvi" mūziķi Jāni Grodumu, šovakar Vērmanes dārzā kopīgā klusuma stundā un piemiņas koncertā vienosies daudzi populāri Latvijas mūziķi un Groduma draugi. Ar savu klātbūtni pieminēt Grodumu un viņa devumu Latvijas rokmūzikā aicināti visi, kurus Groduma paveiktais neatstāj vienaldzīgus.
Šovakar Vērmanes dārzā pieminēs Jāni Grodumu

Pulksten 18 Vērmanes dārzā sāksies „klusuma stunda", kuras laikā ikkatrs aicināts pieminēt Grodumu. Būs iespēja nolikt ziedus un sveces pie viņa foto, izjūtas izteikt rakstiski uz īpašas sienas.

Stundu vēlāk sāksies piemiņas koncerts, kurā ar veltījumiem Grodumam uzstāsies viņa kolēģi, draugi un domubiedri: Ainars Virga, Aivars Brīze, Niks Matvejevs, grupas "Pērkons", "Credo", "Linga", "Bet Bet", „Keksi", Armands Alksnis ar grupu "Arm and Sound", Harijs Zariņš un grupa "Colt", Aisha, Jenny May, Jānis Lemežis ar grupu, vijolnieks Dzintars Beitāns ar grupu "De Billies", "Rock'n'Riga" jauno grupu konkursa "Garāžas duelis" finālisti „Pūķa gars" un „Blacksmith", Kristīna Zahārova, Candy un Johnny Salamander, kā arī daudzi citi populāri mūziķi. Koncertu vadīs Kaspars Upaciers un Andris Freidenfelds.

Koncerta dalībnieki izpildīs ne vien savas dziesmas, bet arī kādu Groduma komponētu vai savulaik izpildītu skaņdarbu.

Koncerta noslēgumā teju visi tā dalībnieki vienosies kopīgā veltījumā Grodumam, izpildot dziesmu „Ozolam", bet Groduma slavenākā un zīmīgākā kompozīcija „Dzimtā valoda" skanēs ierakstā, jo tā pieder tikai pašam Grodumam.

Pēc koncerta Groduma pieminēšana šovakar notiks arī bārā „Rock'n'Riga", kur skanēs Groduma dziesmas un muzicēs grupa „Dzelzs vilks".

Sarīkojumam Vērmanes dārzā varēs sekot līdzi arī Latvijas Radio 2 un Radio SWH klausītāji.

Koncerta rīkotāji pateicas par atbalstu visiem, kas bez jebkādas atlīdzības un peļņas palīdz koncerta rīkošanā - Rīgas domei, pašvaldības uzņēmumam „Rīgas dārzi un parki", Latvijas Radio, studijai "Līvi", uzņēmumiem "RJK", "Kilter pulse", „STORENT" un „A Loģistika", tipogrāfijai „ADverts", „Gjensidige" aprdošināšanai, bāram "Rock n Riga", Tālim Gžibovskim, kā arī visiem mūziķiem un labiem cilvēkiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV