Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Alternatīvie Jāņi" Ropažos piedāvās plašu konkursu un atrakciju klāstu

Mārtiņš Zviedris, 18.06.2010. 15:15

Festivāla "Alternatīvie Jāņi" apmeklētājus Ropažu estrādē no 23. līdz 24. jūnija pēcpusdienai gaida ne tikai daudzveidīga dzīvās mūzikas programma un dīdžeju priekšnesumi. Līdztekus norisēm uz skatuves visu svētku laiku - no trešdienas pievakares līdz ceturtdienas pēcpusdienai- iecerēts piedāvāt plašu konkursu un atrakciju klāstu dažādām gaumēm un noskaņojumiem. Par to, lai interesanti būtu gados visjaunākajiem apmeklētājiem, Jāņu dienā gādās Auklīšu klubs.
"Alternatīvie Jāņi" Ropažos piedāvās plašu konkursu un atrakciju klāstu

Drīz pēc ierašanās varēs piedalīties dienas atrakcijās- jaurās nodarbēs, kam vislabāk nodoties dienas gaismā un saules siltumā. Šo izdarību skaitā ir balonu makšķerēšana no baseiniņa, izmantojot tikai mutes veiklību. Stopkadru atveidošanas šovā viena komanda pēc fotogrāfijas attēlo kādu objektu vai ainu, otra cenšas uzminēt, kas ar dzīvo bildi domāts. Salmu maisu bruņinieku turnīrā cīnītāji satiekas uz baļķa un salmu maisa vēziena spēks un trāpīgums nosaka to, kurš kuram dos ceļu. Papildus maisam bruņinieku ekipējumā ietilps arī pašapgleznots vairogs. Ģerboņu dižciltīgumu izvērtēs heraldikas eksperts, un balvas gaidāmas arī šajā nominācijā. No rīta efektīvi kaulus izlocīt varēs tārpiņu skrējienā, kur nepieciešama īsta vīra izturība un izveicība, uzsver viens no atrakciju vadītājiem un koferansjē Mārtiņš Kozlovskis.

Līdz pusnaktij žūrija izvērtēs radoši izpausties kāro jāņotāju veikumu vainagu pīšanas un nerātno dainu konkursos.

„Par vienu no jautrākajām nakts aktivitātēm varētu kļūt jāņtārpiņu futbols - ar fosforescējošu bumbu un līdzpaņemtiem lukturīšiem vai mobilajiem telefoniem bruņotiem spēlētājiem," domā viens no Leningrad vadītājiem Herberts Blumbergs. Viņš iecerējis sagādāt arī indiāņu pirti – tvaiku peldi, kas panākama, ugunskurā sakarsētus akmeņus ievietojot slēgtā telpā un aplejot ar ūdeni.

Visu svētku laiku plānotas tādas neatkarīgi no diennakts stundas rīkojamas norises kā apdziedāšanās, alus stafete (tajā ietilpst alus iemalkošana un apgriešanās ap savu asi skrējiena vidū), sacensības par to, kas puslitru alus visātrāk spēj nevis izdzert, bet izstrēbt ar karoti. Trolejbusa ātrzīmēšanas sacensībās jautrību varēs gūt, uzzinot, kāds izskatās trolejbuss, kam katrs komandas dalībnieks ik piecas sekundes piezīmē jaunu elementu. Atsaucības gadījumā svētku visus gaida arī, piemēram, inflāciju spēlīte, kur divas komandas meklē festivāla teritorijā noslēptu kūstošu ledu un pretinieku rindas var retināt, noraujot sāncenšu komandas dalībniekam no rokas īpašo apsēju.

Jāņu dienā no pulksten 11 līdz pat pēcpusdienai Ropažu novada Auklīšu klubs gados visjaunākajiem festivāla apmeklētājiem piedāvās saturīgi pavadīt laiku zīmējot, iesaistoties dažādas spēlēs un rotaļās,- atvieglojot atvašu pieskatīšanu vecākiem, kas Jāņu rīta cēlienā vēlas baudīt gada saldāko miegu.

Jāņotājiem Ropažos būs iespēja 24. jūniju līdz pat vēlai pēcpusdienai vadīt nesteidzīgā gaisotnē zaļumos un mājup doties tikai pievakarē.

 

Kafejnīcas Leningrad, Ropažu novada Izglītības un kultūras centra un bāra Rock'n'Riga rīkotais festivāls Ropažu estrādē norisināsies no pulksten pieciem 23. jūnija pievakarē līdz 24. jūnija pēcpusdienai. Sarīkojuma iecere ir piedāvāt iespēju svinēt Jāņus tiem, kas parasti vasaras saulgriežus nesvin vai kas to nevēlas darīt ar šlāgeriem un citiem ierastiem vidējā latvieša gada īsākās nakts svinēšanas atribūtiem (izņemot alu).

Kā jau ziņots, Jāņu festivāls tiem, kas Jāņus nesvin, Ropažos no 23. jūnija vakara līdz 24. jūnija rītam piedāvās stilistiski plašu mūzikas programmu- no enerģiska hard& heavy līdz dzīvespriecīgam ska un dzīves skumjos brīžus apcerošam blūzam.

Pārsteigumu festivāla apmeklētājiem būs sarūpējis vairāku vietējās mūzikas stilu celmlauzis Roberts Gobziņš, kas svētkos piedalīsies ar īpaši šai reizei tapušu orķestri Agrie putni.

Dalību Alternatīvajos Jāņos apstiprinājuši eksperimentāli labskanīgā roka kolektīvs M.ART.A, apvienība SoundReligion, kuras rokā saklausāmi gan ska un regeja, gan punk un etnomūzikas elementi, hārd-/ glemrokeri Kiss of the Dolls un improvizatorisko performanču projekts Radio Leningrad (tā dalībnieku vidū ir Latvijā pazīstamu rokgrupu mūziķi, kas spēlē sev neierastus instrumentus). Rītausmas depresiju ar paģiru blūza programmu sola remdēt ansambļa D-11 veterāns Ints. Mākslinieku sarakstam piepulcējusies grupa Helid- jau piecgadi pazīstams vārds Latvijas hardcore skatuvē- un atraktīvais post punk kolektīvs Mazie smirdīgie kociņi, no mūziķu apvienības, kas izmanto ierasto rokgrupas instrumentāriju, nesen pārtapis sintezatortrio.

Visu nakti līdztekus dzīvajai un dīdžeju Ulda Rudaka, Ma.Be un citu liktajai mūzikai uz lielās skatuves iecerēta rosība Transilvania teltī, kur skanēs metāls, gothic, electro industrial un cita horror rock cafe ierasta mūzika.

Vēl šonedēļ gaidāms pārsteigums, izziņojot festivāla mākslinieku galīgo sarakstu. To iecerējis papildināt populārs Latvijas rokmūziķis, kura uzstāšanas Jāņu festivālā Ropažos būs atgriešanās uz koncertskatuves pēc ilgāka pārtraukuma.

Biļetes iepriekšpārdošanā par Ls 1,50 var iegādāties BezRindas.lv, kafejnīcās Leningrad un Transilvania, bārā Rock'n'Riga un Ropažu novada Izglītības un kultūras centrā. Festivāla norises laikā pie ieejas biļete maksās Ls 2,50.

Sīkāka informācija par svētku programmu un nokļūšanu norises vietā pieejama interneta mājaslapā http://www.leningrad.lv/notikumi/alternativie_jani/

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV