Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

R'n'R muzikālas aktivitātes šonedēļ - gan Jāņu brīvdabas festivālā, gan bāra telpās

Mārtiņš Zviedris, 21.06.2010. 15:08

23. un 24. jūnijā bārs Rock'n'Riga visus aicina uz Jāņu dižburziņu brīvā dabā, bet nedēļā, kad muzikālo aktivitāšu epicentrs pārceļas uz brīvdabas estrādēm, R'n'R telpās 13. janvāra ielā 33 nevaldīs daudzām pilsētas izklaides iestādēm raksturīgais Jāņu nedēļas klusums.

Nedēļu ievadīs un noslēgs koncertnorises uz R'n'R skatuves. Par tām gādās grupas, kurās kuras muzicē vēl gados samērā jauni cilvēki, bet kas jau izpelnījušās klausītāju ievērību uz konkursu un citu koncertnorišu skatuvēm.

Otrdien, 22. jūnijā, R'n'R Studentu dienā, R'n'R viesosies kolektīvs Северный ветер, kura daiļradē jūtamas post punk un krievu folkroka ietekmes, sestdien 26. jūnijā,- klasiskā roka tradīcijās balstītā apvienība The Highway.

23. un 24. jūnijā Rock'n'Riga izbrauc zaļumos, kopā ar kafejnīcu Leningrad un Ropažu novada Izglītības un kultūras centru Ropažu estrādē rīkojot Alternatīvos Jāņus - Jāņu festivālu tiem, kas jāņus nesvin.

Uz Jāņu dižburziņu brīvā dabā aicinām visus tos, kas parasti vasaras saulgriežus nesvin vai kas to nevēlas darīt ar šlāgeriem un citiem ierastiem vidējā latvieša gada īsākās nakts svinēšanas atribūtiem (izņemot alu).

Pirms, pēc un starp dzīvās mūzikas programmas daļām iecerētas tādas norises kā dīdžeju uzstāšanās, pliko skrējiens pusnaktī pāri Lielās Juglas tiltam, horror rock café Transilvania mošķu gājiens, mošanās ar rīta jundu, padomju radio garā ieturēta rītarosme, panku zupa un iespēja Jāņu dienu nesteidzīgā gaisotnē vadīt zaļumos ģimenes lokā.

Mūzikas programmā būs pārstāvēts plašs stilistiskais spektrs - no enerģiska hard& heavy līdz dzīvespriecīgam ska un dzīves skumjos brīžus apcerošam blūzam.

Ar, iespējams, desmitgades vienīgo plašākai publikai pieejamo viņa rokkoncertu un īpaši Alternatīvajiem Jāņiem izveidotu mūziķu sastāvu, kas turpina Liepājas Dzintara laurus guvušo Kaspar Bindeman& The Old Soldiers tradīcijas, Jāņu festivālā tiem, kas Jāņus nesvin, Ropažu estrādē naktī uz 24. jūniju uzstāsies Kaspars Bindemanis.

Pārsteigumu festivāla apmeklētājiem būs sarūpējis vairāku vietējās mūzikas stilu celmlauzis Roberts Gobziņš, kas svētkos piedalīsies ar īpaši šai reizei tapušu orķestri Agrie putni.

Dalību Alternatīvajos Jāņos apstiprinājuši eksperimentāli labskanīgā roka kolektīvs M.ART.A, apvienība SoundReligion, kuras rokā saklausāmi gan ska un regeja, gan punk un etnomūzikas elementi, hārd-/ glemrokeri Kiss of the Dolls un improvizatorisko performanču projekts Radio Leningrad (tā dalībnieku vidū ir Latvijā pazīstamu rokgrupu mūziķi, kas spēlē sev neierastus instrumentus). Rītausmas depresiju ar paģiru blūza programmu sola remdēt ansambļa D-11 veterāns Ints. Mākslinieku sarakstam piepulcējies atraktīvais post punk kolektīvs Mazie smirdīgie kociņi, no mūziķu apvienības, kas izmanto ierasto rokgrupas instrumentāriju, nesen pārtapis sintezatortrio.

Visu nakti līdztekus dzīvajai un dīdžeju Ulda Rudaka, Ma.Be un citu liktajai mūzikai uz lielās skatuves iecerēta rosība Transilvania teltī, kur skanēs metāls, gothic, electro industrial un cita horror rock cafe ierasta mūzika.

Biļetes iepriekšpārdošanā par Ls 1,50 var iegādāties BezRindas.lv, kafejnīcās Leningrad un Transilvania, bārā Rock'n'Riga un Ropažu novada Izglītības un kultūras centrā. Ierobežotā skaitā pārdošanā vēl ir arī biļetes par vienu latu. Savukārt festivāla norises laikā pie ieejas biļete maksās Ls 2,50.

Sīkāka informācija par svētku programmu un nokļūšanu norises vietā pieejama interneta mājaslapā http://www.leningrad.lv/notikumi/alternativie_jani/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV