Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Tuvojas festivāla "Liepājas vasara" atklāšana

Natālija Vecvagare, Liepājas simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja, 28.06.2010. 11:02

Trešdien, 30.jūnijā, pl. 19.00 koncertestrādē "Pūt, vējiņi!" notiks festivāla "Liepājas vasara" atklāšanas koncerts "Imants Kalniņš un Autobuss Debesīs". Kopā ar Liepājas simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Atvaru Lakstīgalu uzstāsies grupa "Autobuss Debesīs". Liepājas simfoniskais orķestris atskaņos leģendāro Imanta Kalniņa 4. simfoniju, skanēs arī mūzika no kinofilmām un teātra izrādēm grupas un simfoniskā orķestra izpildījumā Emīla Zilberta aranžējumā. Programmā sagaidāmas pazīstamās melodijas no filmām un izrādēm - "Lilioms", "Princis un ubaga zēns", filmām "Elpojiet dziļi", "Emīla nedarbi, "Maija un Paija", "Piejūras klimats" un "Sprīdītis", kā arī no animācijas filmām "Kabata", "Laimes lācis" un "Zaķīšu pirtiņa". Kā īpašā viešņa koncertā piedalīsies arī Paula Dukure. Festivālu atklās Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.

Jau ziņots, ka Liepājas simfoniskais orķestris šogad, pēc 18 gadu pārtraukuma, ir nolēmis atjaunot gadsimta seno tradīciju, vasaras simfoniskās mūzikas ciklu "Liepājas vasara" un no 30.jūnija līdz 10.septembrim piedāvās klausītājiem 12 koncertus. Katru jūlija trešdienu viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē skanēs kamermūzika, bet augustā notiks arī dažādi lielkoncerti.

Jāatzīmē, ka "Liepājas vasaras" cikls top ciešā sadarbībā ar vairākiem starptautiskiem mūzikas festivāliem - Garīgās mūzikas festivālu, Siguldas Operas mūzikas svētkiem un Senās mūzikas festivālu, kuru koncerti "Liepājas vasaras" ietvaros notiks arī Liepājā. Festivāla ietvaros Liepājas simfoniskais orķestris sniegs divus koncertus arī Igaunijā. Jūlijā tas piedalīsies Dāvida Oistraha starptautiskajā festivālā Pērnavā, kur uzstāsies kopā ar diriģentiem Kšištofu Perderecki un Tīnu Kalvjusti.

Bet augusta pēdējā nedēļā Liepājas simfoniskais orķestris aizvedīs "Liepājas vasaru" arī uz Latgali, kur ar pieciem koncertiem piedalīsies Balvu kamermūzikas festivālā.

Plašāku informāciju par festivāla norisi var iegūt mājaslapā www.liepājasvasara.lv, bet biļetes uz visiem koncertiem ir pieejamas gan Biļešu paradīzes kasēs, gan internetā, gan uz vietas pirms koncertiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV