Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Grupa „Gaujarts" uzstāsies Spīķeru koncertzālē

Rinta Bružēvica, 30.06.2010. 10:16

VSIA „ Latvijas Koncerti" aicina uz grupas „Gaujarts" šīs vasaras nozīmīgāko un sirsnīgāko koncertu, kas notiks 2. jūlijā Spīķeru koncertzālē pl. 20.00.
Grupa „Gaujarts" uzstāsies Spīķeru koncertzālē

Grupas "Gaujarts" dalībnieks Ģirts Šolis atzīst: "Pret 2. jūlija koncertu izturamies ļoti nopietni. Uzskatām to par nozīmīgu pieturas punktu grupas daiļradē, un mūsu cienītājiem varam apsolīt, ka šis koncerts diezgan būtiski atšķirsies no visa, ko jūs līdz šim esat redzējuši. Būs jaunas dziesmas, būs klasiskais sets, piedalīsies viesmākslinieki – mūsu grupas tuvi draugi. Mēs arī gatavojamies ļoti nopietni pārsteigt mūsu daiļrades cienītājus ar virkni videoinstalāciju."

Koncertā kopā ar lielisko vokālu Edgaru Māķēnu, muzicēs kādreiz leģendārās grupas "Aurora" basģitārists Rūdolfs Kokins, objektu teātra "Umka.lv" apvienības režisors un dalībnieks Ģirts Šolis, grupas Frontlines solists, akordeonists Mārcis Gurtiņš un "Hospitāļu ielas" dziesminieks Edgars Šubrovskis."

"Grupas nosaukumu radīja Dagnija pie vakariņu galda filmā "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", stāsta „Gaujarts" dalībnieki, „atcerieties – "Raksta "gaujarts", franciski izrunā gožār," teica Veronika Dagnijai."

Grupa "Gaujarts" muzicē apmēram trīs gadus. Šajā laikā tā ir uzstājusies festivālos "Bildes" un Fonofest; kāpās Kurzemes jūrmalā; raidījumā "Latvijas lepnums"; klubos "Depo", "Studentu klubs", "Zabadaks"; Kauguru kultūras namā u. c. 2009. gadā klajā nāca debijas albums "Koncerts kultūras namā".

Muzikologs Orests Silabriedis atzīst: "Šīs grupas skanējums ir atbruņojošs, nedaudz atturīgs un vienlaikus ļoti laipns, silts. "Gaujarta" dziesmās francisks vieglums sastopas ar krievu mūzikai raksturīgu pāri zemes lietām stāvošu vērojumu, kas reizē ir dziļš un "pofigistisks". Liela nozīme tam, ka Edgara Māķēna vokāls ir ne tikai ļoti kvalitatīvs, bet arī Latvijas mūzikai netipiskas oriģinalitātes zīmogots. Kopumā "Gaujarts" ir spēcīga personība ar savu individuālu rokrakstu – tas izpaužas ne tikai muzicēšanā, bet arī reti vērojamā tolerancē pret tekstu un, cik var nojaust, puslīdz vienotā attieksmē pret pasaules kārtību."

Uzrādot šī koncerta biļeti, restorāns Merlin Maskavas ielā 4 (pretim Spīķeru koncertzālei) piedāvā iemalkot tasi kafijas vai iedzert glāzi alus vai sidru bezmaksas. Akcija spēkā līdz 31. jūlijam. Šo iespēju var izmantot arī pirms koncerta.

Vairāk par koncertu lasiet www.spikerukoncertzale.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV