Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

NVO piedalīsies Positivus festivālā 2010

Edgars Grigorjevs, 01.07.2010. 09:47

Šovasar mūzikas un mākslas festivāla „Positivus 2010" saturu papildinās sešas nevalstiskās organizācijas (NVO), kuras visā festivāla teritorijā, uzmanību piesaistošā veidā, īstenos radošas un festivāla apmeklētājus iesaistošas aktivitātes.

Positivus festivālā šogad tiks īstenotas sekojošas NVO aktivitātes:

Biedrība „Humana People to People in Latvia" aicinās apmeklētājus piedalīties aktivitātē „The never ending toilet paper story", pieliekot savu roku un izdomu 35 tematisku pasaku rakstīšanā uz tualetes papīra. Katrs varēs būt pasakas autors, uzrakstot pāris teikumus par konkrētu tēmu vai turpinot iepriekšējā autora domu lidojumu. Jau pirmās festivāla dienas otrajā pusē pirmās pasakas tiks pārvērstas jautrās improvizācijas teātra izrādēs, kas tiks iemūžinātas video un pēc festivāla kopā ar pasaku krājumu publicētas šim pasākumam paredzētā tiešsaistes blogā.

Biedrība „Radi Vidi Pats" jautrā un interesantā veidā īstenos atkritumu pārstādes darbnīcas, kurās ikviens interesenats no otrreiz lietojamiem materiāliem varēs sev radīt rotaslietas, makus, instrumentus, brilles, apģērbu un citus aksesuārus.

Jūrmalas jauniešu klubs „eXperiments" vedinās atcerēties bērnību, piedāvājot ikvienam veclaicīgos televīzoros uzspēlēt 8bit-super mario spēles, iejusties reālā super mario tēlā un nofotografēties spēļu pasaulē, kā arī uzzīmēt savus varoņus.

Biedrība „Ritma institūts" festivāla apmeklētājiem piedāvās iespēju modernās mūzikas ierakstu radošajās darbnīcās apgūt prasmes DJ mūzikas radīšanā, apstrādē, producēšanā un iepazīstinās ar moderno – digitālo un video dīdžejingu.

LĢPSV asociācija „Papardes zieds" rosinās meklēt atbildes uz jautājumiem par attiecībām un seksuāli reproduktīvo veselību, kā arī piedāvās interesantu iespēju piedalīties jaukā flešmoba akcijā, kurā saulrieta laikā tiks dejots valsis pie jūras.

Biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse" dalīs ziepju burbuļus un ikvienu aicinās domāt ārpus rāmjiem – uzzināt vairāk par nevalstiskajām organizācijām Latvijā. Ja vēlēsies saņemt „ideju burbuļus", tad būs jānofotografējas rāmī, tādejādi apliecinot vēlmi uzzināt vairāk par NVO. Pēc festivāla visi foto tiks publicēti nvo.lv.

Nevalstiskās organizācijas, kas piedalīsies Positivus festivālā 2010, tika noskaidrotas konkursā, kuru Positivus festivāls š.g. maijā – jūnijā rīkoja ciešā sadarbībā ar biedrību „Latvijas Pilsoniskā alianse" (eLPA). Konkurss tika rīkots jau otro gadu pēc kārtas, dodot NVO iespēju parādīt un aizstāvēt savas idejas.

Konkursā varēja piedalīties jebkura Latvijas nevalstiskā organizācija (biedrība, nodibinājums/fonds, neformāla interešu grupa), elektroniski iesniedzot NVO aktivitāšu ideju aprakstu. Kopā no NVO konkursā tika saņemti un izvērtēti 38 aktivitāšu ideju pieteikumi.

Iesniegtās NVO aktivitāšu idejas tika vērtētas, ņemot vērā to radošumu un atbilstību organizācijas profilam, atbilstību konkursa formālajiem kritērijiem un festivāla mērķauditorijai, kā arī tika ņemts vērā festivālā jau nodrošinātais aktivitāšu klāsts.

Visi konkursa uzvarētāji galvenajā balvā saņem bezmaksas iespēju piedalīties Positivus festivālā, kas notiks 2010.gada 16. un 17.jūlijā Salacgrīvā. Konkursa uzvarētāji ne tikai varēs ar pašu izdomātām, organizētām kreatīvām aktivitātēm uzrunāt vairāk kā 30 000 cilvēkus vienkopus, bet arī bez maksas baudīt festivāla programmas piedāvātās iespējas. Plašāka informācija par festivālu atrodama www.positivusfestival.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV