Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Tuvojas Kantrī svētki Bauskā

Uldis Ozoliņš, 07.07.2010. 12:45 | komentāri (1)

Nu jau 12. reizi Bauskas Pilskalna estrādē notiks tradicionālais Kantrī mūzikas festivāls. Jau kopš 2002. gada festivāls ir iekļauts Eiropas kantrimūzikas pasākumu sarakstos pie noteikuma, ka tam jānotiek regulāri, katru gadu noteiktā laikā, proti - jūlija otrās nedēļas noslēgumā. Tātad šogad jūlija 9.un 10.datumā.

Pa šiem gadiem pasākuma apmeklētāju skaits ir dubultojies un festivāls kļuvis par izteikti ģimenisku pasākumu, kur atpūties brauc cilvēki no visiem Latvijas novadiem.

Kā ierasts redzēsim visus labākos pašmāju mūziķus, un skatītāji varēs vērtēt aizvadītā gada labāko skaņdarbu, grupu un individuālo izpildītāju.

Ik gadu tiek ieviesti jauninājumi festivāļa norisē. Šīs vasaras centrālais jaunums būs otra skatuve, kas tiks novietota pašā pilsētas centrā pie Rimi lielveikala. Pateicoties RIMI veikala tīklu atbalstam sestdien no 11.00 līdz 15.00 šeit notiks improvizēts koncerts, kurā piedalīsies gan festivāla programmā pieteiktajie mākslinieki, gan arī tie, kuri nav iekļauti vakara programmā. Šo pasākumu vadīs divkārtējā pasaules čempione līnijdejās Iveta Kalniņa, kas ar savu deju grupu "Kickin' Stars" apmeklētājiem demonstrēs šīs dejas soļus.

Pirmo reizi festivāla noslēgumā uzstāsies apvienotais dalībnieku zvaigžņu koris, kurš izpildīs visus populārākos kantrī "grāvējus". Naktsballes laikā ēdināšanas paviljonā notiks kantrī karaoke.

Tāpat kā citus gadus neizpaliks, tradicionālais gadatirgus, izjādes ar zirgiem, atrakcijas bērniem un pieaugušajiem. Festivāla norises laikā atkal tiks organizēta telšu pilsētiņa.

Festivāla viesu sarakstā www.countrymusic.lv īpaši jāatzīmē Slovākijas grupa The Rowers, kurai septiņas reizes bijis gods saņemt visaugstākās ECMA (Eiropas Kantrī Mūzikas Asociācijas) gada balvas. Milzīgs muzikāls baudījums būs redzēt un dzirdēt vienu no visu laiku labākajiem kantrī vijolniekiem Františeku Jano.

Festivāla otrajā dienā - vēl viens izcils mākslinieks, daudzu starptautisku festivālu laureāts - steel ģitārists Dietmar Wachtler no Vācijas, kurš startēs ASV dziedātāja Daniel T. Coates pavadošajā grupā. Par šo amerikāņu dziedātāju jāteic ka tas noteikti sagādās ne mazums patīkamu pārsteigumu klausītājiem, jo Daniel T.Coates ir šobrīd viens no veiksmīgākajiem mūzikas autoriem un daudzas viņa rakstītās dziesmas nesušas slavu kantrī zvaigznēm.

Abas festivāla dienas noslēgsies ar kantrī ballēm kur par noskaņu rūpēsies Ivara Pētersona Rock'n'Roll kvintets un grupa Sestā Jūdze.

Gaidāmas divas neaizmirstamas dienas un naktis kārtējā Bauska Country festivālā.

Festivāla programma:

9.jūlijs plkst. 19.00.

19.00 Edvīns Bauers,
20.00 TEQUILA,
21.00 DAKOTA,
22.00 THE ROWERS (Slovākija)
23.30. balle ar Ivaru Pētersonu

10.jūlijs plkst. 15.00.

15.00 Linedance mācību stunda ar Baibu,
16.00 VIXVA (Lietuva),
17.00 DeBILLIES,
18.00 EMBURGAS ZĒNI,
19.00 Pete Anderson & The Swamp Shakers
20.00 KLAIDONIS,
21.00 SESTĀ JŪDZE,
22.00 Daniel T. Coates (ASV),
23.30 Apvienotais zvaigžņu koris
24.00 nakts balle ar Sesto Jūdzi

10.jūlijs no plkst. 11.00 līdz 15.00

t/c "RIMI Bauska" - koncerts

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV