Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Džimmiju Hendriksu uzņems "Fender" Slavas zālē

LETA, 09.07.2010. 17:07

Leģendārais amerikāņu ģitārists Džimmijs Hendrikss tiks uzņemts elektrisko ģitāru "Fender" Slavas zālē, vēsta "Lenta.ru".
Džimmiju Hendriksu uzņems "Fender" Slavas zālē

Svinīgā uzņemšanas ceremonija notiks 13.augsutā Arizonas štata pilsētā Tempī, kur atrodas slavenās elektrisko ģitāru kompāniju Slavas zāle.

Kā vēsta "Fender" paziņojums, Hendrikss, kas savas dzīves lielāko daļu izmantoja ģitāras modeli "Fender Stratocaster", tā veicinot tās popularitāti, ir viens no dižākajiem un ietekmīgākajiem 20.gadsimta mūziķiem. Ģitārists nomira 27 gadu vecumā 1970.gada septembrī, paspējis savas dzīves laikā izdot tikai trīs studijas albumus, tomēr viņa mūzika tiek izdota vēl joprojām.

Bez Hendriksa pēc nāves Slavas zālē tiks uzņemts arī Džordžs Fulertons, kompānijas dibinātāja Leo Fendera kompanjons, kas pielicis roku tādu modeļu radīšanā kā "Telecaster", "Stratocaster", "Precision Bass" un "Jazz Bass". Fulertons nomira pagājušajā gadā 86 gadu vecumā.

Kompānijas "Fender" Slavas zāle tika izveidota 2007.gadā, lai godinātu mūziķus, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu kompānijas attīstībā. Iepriekš zālē uzņemts Džeimss Džemersons, Džeims Bērtons, Bils Kārsons, Leo Fenders un grupa "The Beach Boys".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV