Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Aptauja: 60% aptaujātie Positivus festivāla apmeklētāji arī pensijas vecumā dosies uz festivāliem

Dagnija Stuķēna, 14.07.2010. 11:53 | komentāri (1)

„Vidējais" Positivus festivāla apmeklētājs izvēlas apmeklēt pasākumu piedāvātās programmas un tradīciju dēļ, gatavojas nakšņot teltī, plāno iztērēt pasākumā ne vairāk par 20 latiem un arī pensijas gados domā apmeklēt festivālus, liecina Positivus festivāla atbalstītāja Nordea pensijas veiktā aptauja.
Aptauja: 60% aptaujātie Positivus festivāla apmeklētāji arī pensijas vecumā dosies uz festivāliem

„Mani iepriecina tas, ka lielākā daļa Positivus festivāla apmeklētāji plāno mūzikas festivālus apmeklēt arī pensijas vecumā. Tas liecina, ka cilvēki raugās ar pozitīvu skatu nākotnē un atbilstoši plāno savus pensijas gadus," saka Nordea Pensions Latvia valdes loceklis Iļja Arefjevs.

Gandrīz puse (42%) aptaujātie festivāla apmeklētāji plāno iztērēt vidēji līdz 20 latiem, teju trešdaļa (29%) no 21 līdz 30 latiem un katrs piektais (19%) – no 31 līdz 50 latiem. Aptaujātie atzīst, ka ekonomiskā krīze ir ietekmējusi viņu vasaras festivālu apmeklēšanas paradumus, un vairāk kā trešdaļa (34%) šogad plāno festivālos iztērēt mazāku naudas summu nekā iepriekšējos gados vai doties uz mazāk festivāliem nekā pērn (17%). Tomēr vienlaikus turpat 90% aptaujāto atzīst, ka gada laikā neveic uzkrājumus festivālu apmeklēšanai.

Izvēloties, kuru vasaras mūzikas festivālu apmeklēt, visbūtiskākie izvēles kritēriji ir „festivālā piedāvātā programma" (42%), „festivāls, ko apmeklē draugi" (18%) un pieejamas biļešu cenas (13%). Par nesvarīgiem kritērijiem festivāla izvēlē tiek minēti laika apstākļi (5%) un dzīvesvietas tuvums festivāla norises vietai (4%). Aptaujas respondenti arī atzīst, ka Positivus festivāls kļuvis par tradīciju, „agrāk to apmeklēju festivāla piedāvātās programmas dēļ, bet nu jau tas kļuvis par obligāti apmeklējamu ikgadēju pasākumu".

Kā vispopulārāko nakšņošanas vietu potenciālie Positivus festivāla apmeklētāji min telti (55%), ievērojami mazāks skaits aptaujāto paliks pie draugiem (12%), izmantos viesnīcas vai viesu mājas pakalpojumus (5%) un nakšņos auto (8%). Braukt mājās vai nenakšņot vispār plāno tikai 9% aptaujāto.

Lai nokļūtu festivāla norises vietā, apmeklētāji plāno doties uz turieni ar draugu auto (34%), katrs trešais (29%) dosies uz pasākumu ar savu mašīnu, bet daudz mazāk respondentu atbild, ka dosies uz pasākumu ar sabiedrisko transportu (16%) vai stopēs (7%).

Positivus festivāls 16. un 17. jūlijā jau ceturto reizi notiks Salacgrīvā un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Iepriekšējos gadus festivālā ir uzstājušās tādas zvaigznes kā Moby, Prāta Vētra, Travis, Manic Street Preachers, Fatboy Slim, James, Stereophnics un daudzas citas. Nordea Pensijas šogad pirmo gadu atbalsta Positivus festivālu.

* Nordea Pensions Latvia aptauja veikta no 7. līdz 11. jūlijam. Tajā piedalījušies 516 respondenti, izmantots www.visidati.lv aptauju veidošanas rīks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV