Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Dirty Deal Cafe" notiks pasākums "Deadly French"

Agnese Āboliņa, 15.07.2010. 13:33

IKKI atgriešanās pasākums izdevies labāk kā plānots, un, kamēr mēs visi vēl karsti, nākampiektdien varēsim iztrakoties vēlreiz. 'Deadly French' trešais pasākums risināsies vienā no Dirty Deal jubilejas svinību dienām – piektdien -23. jūlijā. Šajā reizē ar savu dzīvo uzstāšanos Dirty Deal mājas jumtu šūpos jaunais franču new rave - smagā electro talants Fffrrrreeeq. Pasākuma iesildošajā daļā, ar nelielu atkāpi no smagās deju mūzikas toties dzīveklīgām electronikas un techno popa skaņām, uzstāsies grupa no Vācijas - LAN. Vietējie Dj papildspēki Contour, Indrikkis, Grupa Svaigums un Skābais Jānis.
"Dirty Deal Cafe" notiks pasākums "Deadly French"

Par Fffrrrreeeq

Interesantais jaunais artists. Fffrrrreeeq nāk no Pikardijas, Francijā kur arī, pašlaik, veido kaut kādu tumšu zemzemes electro setu, lai vajadzīgajā brīdī izkausētu jūsu smadzenes. Viņa jaunākais EP ieraksts drīzumā būs pieejams Joystykc Musique(www.joystykc.com) mājaslapā, bet pagaidām visas detaļas par to var izlasīt viņa intervijā šeit (http://daftwho.com/?p=427).

Fffrrreeeq projekta parādīšanās atzīmējama aptuveni pusotru gadu tālā pagātnē, taču pats mūziķis ar mūziku aizrāvies ļoti sen. Viss sākās ar klasisko ģitāru, kas ātri vien apnikusi, jo tajos laikos viņu mācīja ļoti stingri, nepieļaujot nekādas pašizpausmes iespējas. Tie bija 90ie gadi un viss, ko mūziķis vēlējās, bija skrāpēt plates pie DJu pults. Hip hops ir bijis mākslinieka pirmā mīlestība, it īpaši Ņujorkas scēna ar "Public Enemy" vai "Boogie Down Production".

DJu pults un plašu skrāpēšana māksliniekam iemācīja visu, ko viņš mīl sakarā ar mūzikas komponēšanu: improvizāciju, abstrakcionismu, troksni, u.t.t.. Ap 1994.~1995. gadu, skolēnu apmaiņas programmas ietvaros, Ffffrrreeeq pirmo reizi iepazinās ar elektrisko mūziku kādā mazā Londonas teātrī, kurā norisinājās "Jungle music party" ballīte. Atceras sevi tajā laikā domājam: "Wow! Šeit ir tik daudz foršu skaņu neskaitot hip hopu!". Aptuveni 14 gadu vecumā viņš atgriezās pie parastajiem instrumentiem, iepazinās ar elektrisko ģitāru un tās efektiem un iemācījās spēlēt bungas un beidzot arī apjauta, ka tas ir viss, ko viņš ir vēlējies darīt un šī ir tā skaņa kuru viņš vēlās veidot.

Mūziķis nekad nav uzskatījis savas mūzikas radīšanu par darbu, jo darbs viņam vienmēr asociējies ar kaut ko garlaicīgu un piespiestu, tādēļ viņš to nepadara par rutīnu un nenodarbojas ar to katru dienu, tā vietā viņš skatās uz to kā uz prieka gūšanu, par kuru viņš saņem atalgojumu.

Saites:
www.myspace.com/FFFRRRREEEQ
www.facebook.com/pages/Fffrrrreeeq/55185556354?ref=ts

Par LAN

LAN ir Berlīnes elektroniskā stila mūzikas grupa, kura kopš 2006. gada ir apvienojusi elektronisko mūziku ar akustiskās dabas mūzikas instrumentiem un ikdienišķām skaņām. Uz skatuves un ierakstu studijā grupas dalībnieki meklē to īpašo mūzikas pamatu, kas apvieno viņiem tik raksturīgo lipīgo popmūziku ar eksperimentālās elektronikas risinājumiem. Berlīnes klubu mūzikas pasaules un pēdējo 50 gadu pop – vēstures ietekmē grupa vienlaicīgi rada intīmu un ārpus visa esošu mūziku.

Diez gan panciska attieksme no grupas dziedātāja Colya Kärcher, kas gaistoši ieplūst tā vokālā. LAN mūziķi, kas vienlaicīgi ir arī tās producenti, Klaus Sebastian Klose un Henning Grambow remiksē savus dzīvās mūzikas ierakstus, ko papildina Thalstroem, pievienojot tiem psihodēliskus elementus no pārveidotas trompetes un ģitāras efekta pedāļa skaņas. LAN dalībnieku radīta džeza fonskaņas ir ievērības cienīgas, jo to dinamiskas skanējums palīdz noimprovizēt dažādus trokšņus, bītus un sintezatora efektus. Grupa vienmēr fokusējas uz visiem saistošas popdziesmas un bezkompromisa deju ieraksta kopproduktu.

LAN debijas albūmā „CU" strāvo dažādi mūzikas žanri. Tajā tiek spēlētas dažādas melodijas un mūzikas fragmenti no klubu, roka un elektroniskās mūzikas, apvienojot to ar lipīgu popmūziku. Mūzika attēlo ilgas pēc universālas mīlestības. Šīs alkas attēlo ikdienas dzīves realitāti, bet LAN cenšas to cildināt ar izpratni par visu notiekošo. Katra dziesma ir kā veto (aizliegums) šodienai daudzsološas rītdienas vārdā. Mīlestība ir daļa no naida, nauda ir gan problēma, gan prieks. To visu apvienojot, atbildi rod, noklausoties CU albūmu.

Saites: www.myspace.com/scmlan

Video: LAN: http://www.youtube.com/watch?v=-r6QBUoVGGM&feature=player_embedded

Grupa Svaigums: http://www.youtube.com/watch?v=15BN6kuhFpQ

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV