Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Žoržs Siksna un Oļegs Orlovs aicina uz Neapolitāņu dziesmu vakaru

Oļegs Baranskis, 26.07.2010. 09:32

Piektdien, 30.jūlijā, plkst.19.30 sanatorija "Jantarnij bereg" aicina uz "Neapolitāņu dziesmu vakaru". Populārais Latvijas izpildītājs Žoržs Siksna un Latvijas Nacionālās operas solists Oļegs Orlovs aicinās klausītājus pārcelties uz burvīgo Itāliju.

Neapolitāņu dziesmas jau sen kļuvušas pazīstamas gan aiz Neapoles, gan pašas Itālijas robežām. Žanra uzplaukums sākās XIX gadsimta otrajā pusē, bet slavas saulītē tās iecēla Sanremo festivāls.

Šodien neapolitāņu dziesmas ir iekļautas Itālijas kultūras zelta fondā, bet žanra slava paliek nemainīga vēl šobaltdien. Savā repertuārā tās iekļāvuši tādi pazīstami izpildītāji kā Enriko Karūzo, Benjamino Džilji, Mario Lanca, Robertino Loreti, Lučāno Pavaroti un daudzi citi. Izpildītājam jābūt vien apveltītam ar labu, spēcīgu balsi un artistisku temperamentu.

Šīs īpašības piemīt arī populārajam latviešu dziedātājam Žoržam Siksnam un Latvijas Nacionālās operas solistam Oļegam Orlovam. O.Orlova repertuārā atradīsim milzum daudz operu partiju, savukārt Ž.Siksna pērnā gada nogalē laida klajā labāko neapolitāņu dziesmu izlasi "Ekselence". „Šī mūzika ir mans patiesais aicinājums, un es ceru, ka man izdodas kaut mazliet pavērt šo burvju priekškaru," saka dziedātājs.

Uz sanatorijas "Jantarnij bereg" skatuves Žoržs Siksna un Oļegs Orlovs izpildīs labākās neapolitāņu dziesmas par jūru, mīlestību un sauli.

Biļešu cena uz koncertu: 3-5 Ls. Tās var iegādāties "Biļešu servisa" tīklā, Statoil DUS, Latvijas pasta nodaļās, kā arī pašā sanatorijā.

Neapolitāņu dziesmu vakars sanatorijā "Jantarnij bereg" turpinās vasaras koncertu sēriju:

7.augustā uz sanatorijas koncertzāles skatuves kāps "Trio Romance" no Igaunijas, kura repertuārā ir gan senas un mūsdienu romances, gan retro lirika un džezs;

15.augustā sanatorijā "Jantarnij bereg" notiks leģendārās latviešu džeza dziedātājas Olgas Pīrāgs solokoncerts;

21.augustā vasaras koncertu sēriju noslēgs čigānu kolektīva "Ame Roma" uzstāšanās.

Sīkāka informācija par koncertiem – www.sanatorij.lv

Tālrunis uzziņām un pieteikumiem – 67735850; 28615599.

Sanatorijas "Jantarnij bereg" adrese – Jūrmala, Zvīņu iela 2.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV