Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Austras biedrība" rīko Vērmanes dārza 1. Folkfestivālu "Pašā Rīgas viducī"

Ēriks Pozemkovskis, 26.07.2010. 15:00 | komentāri (1)

Rīgas svētku ietvaros 22.augustā Vērmanes dārza estrādē "Austras biedrība" rīko Vērmanes dārza 1.Folkfestivālu "Pašā Rīgas viducī".

Folkfestivālā visas dienas garumā gaidāma daudzveidīga muzikālā programma, kuru veidos Latvijā pazīstami folkmūziķi. Tie klausītāji, kuri uz folkfestivālu būs atnākuši, lai redzētu un dzirdētu savus mīļākos autorus un izpildītājus, nebūs vīlušies. Tāpat garlaikoties nevajadzēs tiem, kas folkmūziku tikai iepazīst un folkmūziķu izpildījumā dzirdēs to pirmo reizi.

Koncerta ieskaņā no plkst.12 skanēs Silvijas Silavas, Agitas Kaužēnas un Arņa Miltiņa dziesmas bērniem, bet no plkst.14 visplašākā emociju gamma Haralda Sīmaņa, Ulda Ozola, Āra un Saulcera Ziemeļu, Jura Hirša, Kaspara Dimitera, UIda Kākuļa,un Ziedoņa Stutiņa sniegumā. No plkst. 17 muzicēs Andris Mičulis un grupa «Līga», Vītolu ģimene, Ieva Akuratere un grupa «Lidojošais paklājs».

Rīkotāji sola, ka Folkfestivāls sniegs baudījumu gan maziem, gan lieliem klausītājiem, būs arī konkursi un pārsteigumi. Programmu vadīs Arnis Miltiņš un Ēriks Pozemkovskis.

Vērmanes dārza 1.Folkfestivālu atbalsta Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

"Austras biedrība" dibināta 2008.gadā ar dažādiem mērķiem - veicināt un popularizēt Latvijas folkmūzikas procesus, atbalstīt folkmūziķu, bardu un individuālu muzikantu darbību, rīkot pasākumus, festivālus un koncertus, veikt izdevējdarbību, u.c..

Līdz šim "Austras biedrība" ir izdevusi 3 dziesmu burtnīcas - "Mana tautasdziesma" (2008), "Austrasbērnu dziesmas" (2009) un "Mīļdziesmiņas" (2010). Turpmāk "Austras biedrība" iecerējusi izdot dziesmu burtnīcas "Imanta Kalniņa dziesmas" un "Ziņģītes".

Vērmanes dārza 1.Folkfestivāls ir pirmais "Austras biedrības" rīkotais festivāls.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV