Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Dirty Deal Cafe" uzstāsies džeza virtuozi "Denisa Paškeviča trio"

Agnese Āboliņa, 28.07.2010. 16:11

Šo ceturtdien, 29. jūlijā, plkst. 21:00 otro reizi "Dirty Deal Cafe" koncertēs eksperimentālā džeza virtuozi 'Denisa Paškeviča TRIO'.
"Dirty Deal Cafe" uzstāsies džeza virtuozi "Denisa Paškeviča trio"

Iepriekšējā viesošanās reizē Deniss, Artis un Stass novienojās, ka Dirty Deal ir salīdzināms ar Kopenhāgenas labāko džeza klubu savas skaņas, rakstura un sajūtas dēļ, tāpēc ar klubu notiks vienošanās par ilgstošu sadarbību, jo šajā lauciņā ir ko rakt. Pēc DPTRIO uzstāšanās sekoja enerģisks Denisa 5tet funka koncerts un jam session, kurš tiks atkārtots 29. augustā. Savukārt DPTRIO atkārtoti redzēsim kopā ar saksafonistu un komponistu no Izraēlas Boris Gammer 18. augustā.

Par DP TRIO

DPTRIO sastāva izveidošanās ir likumsakarīga, balstoties uz periodisku triju mūziķu sadarbību vairaku gadu garumā. Stilistiski DPTRIO ir grūti klasificēt, jo šis projekts nav radies komerciālu šablonu ietekmēts. Kompozīcijas satur sevī gan svinga, funk, gan oldschool, world un arī roka ritmiku. Tas ir radikāls autoru pieteikums šodienas mūzikas pasaulei gan Latvijā un Baltijas valstīs, gan Eiropā. Notiek triju prātu saplūšana vienā organismā, atstājot vietu brīvām improvizācijām, bet katra mūziķa skaņas modrība un spēks ved un paplašina spilgto noskaņu ceļojumā uz atklāsmi. Ritmiskās līnijas vijās cauri melodijai, un melodija vijās cauri ritmiskajām līnijām. Tā, izejot no dziļa emocionālā pārdzīvojuma, mūzika liecina par sevi.

„Love the music and spirit," Jerry Bergonzi
„Great trio energy – full and colourful. I dig your tenor sound," Greg Osby.

DPTrio sastāvs:

Staņislavs Judins - acc el bass. Basists, pasniedzējs, daudzu kompozīciju autors. Tehniski spēcīgs individuālas basa skaņas īpašnieks, kurš ir apveltīts ar spēju radīt savu melodiku.. Kā muziķis pazītams, gan Latvijā gan ārvalstīs. Staņislava uzstāšanās ir piepildīta ar mīlestību pret klausītāju, un, ar savu spēju sadzirdēt, Staņislavs būtiski papildina DPTRIO skanējumu.

Artis Orubs – bungas. Viens no pirmajiem Latvijas "nākošās" paaudzes mūziķiem, kurš savu muzikālo dzīvi turpina ārvalstīs. Piesakot sevi, kā spēcīgu instrumentālistu, autoru un ar patiesi revolucionāru "garu" apveltītu cilvēku, Artis daudz ceļo un uzturas Latvijā, Holandē un Anglijā. Savā mūzikā Artis meklē un piepilda unikālu tehnisko risinājumu un burtiski elektrizē to.

Deniss Paškevičs - saksofons, bass kl . Viens no šodienas džeza mūzikas pazīstamākajiem pārstāvjiem Baltijā. Eiropā zināms kā izpildītājs, autors, pasniedzējs un mūzikas producents. Pēdējo 2 gadu laika ir koncertējis 18 valstīs un viņa vārds ir sastopams vadošo Eiropas džeza klubu un festivālu dalībnieku sarakstos.

Šobrīd Deniss paralēli muzicēšanai aktīvi piedalās pedagoģiskajā darbā. Ārpus koncertdarbības strādā savā privātajā džeza skolā "Peforming Art School".

Deniss ir vienīgais mākslinieks Baltijas valstīs, kurš ir leģendārās saksofonu mēlīšu ražotnes MACRA REEDS -FREANCE oficiālais artists.

Vairāk:
www.myspace.com/dptrio;
www.denisspashkevich.com;
http://www.youtube.com/watch?v=jr6YxSgXP_o&feature=player_embedded%20.

Koncerta sākums: plkst 21:00

Durvis atvērtas: plkst. 16:00 (izstāde 'MENTAL DISCARGE' 2. Stāvā līdz 6. augustam)

Ieejas maksa: 2,5,- Ls

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV