Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Dzejnieka Plūdoņa mājās notiks Jāņa Lūsēna dziesmu cikla „Mazu brīdi pirms.." CD prezentācijas koncerts

Anda Zadovska, 09.08.2010. 09:16

Komponists Jānis Lūsēns, dziedātāji Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons 15.augustā plkst.14:00 dzejnieka Plūdoņa mājās „Lejenieki" Mēmeles krastos sniegs dziesmu cikla „Mazu brīdi pirms.." nupat izdotā CD prezentācijas koncertu.
Dzejnieka Plūdoņa mājās notiks Jāņa Lūsēna dziesmu cikla „Mazu brīdi pirms.." CD prezentācijas koncerts

Koncerta „Mazu brīdi pirms.." programmā skanēs komponista Jāņa Lūsēna radītas dziesmas, kuru pamatā latviešu dzejnieku Plūdoņa un Kārļa Skalbes mīlas lirika – pret dzimteni, māti, ģimeni, bērnu un Dievu.

Dzejnieks K.Skalbe par Plūdoņa darbiem sacījis: „Plūdoņa dzejā krīt acīs viņas skanīgums. Liekas, ka viņa dzeja vispirms grib runāt uz dzirdi un rādīt, cik pilnskanīga un bagāta ir latviešu valoda. Neviens nav varējis ar maz vārdiem ierosināt tik aizgrābjošas dzirdes gleznas. "

Pirms diviem gadiem ar programmu „Mazu brīdi pirms..", kura tagad pieejama arī CD ierakstā, komponists J.Lūsēns aizsāka tradīciju izmantot latviešu dzejnieku dzeju kā pamatu saviem darbiem. 2009.gadā tapis dziesmu cikls ar K.Skalbes vārdiem „Zelta sirds", savukārt šogad - programma ar dzejnieces Aspazijas dzeju „Tas vārds", kuru kontrtenora Sergeja Jēgera izpildījumā būs iespēja dzirdēt šī gada nogalē.

CD „Mazu brīdi pirms.." ieraksts no 1.augusta pieejams mūzikas veikalā „Upe" (R.Vāgnera ielā 5, Rīgā), J.Rozes grāmatnīcās visā Latvijā u.c.
Biļetes - visās Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV