Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Jūrmalā koncertēs "Modest Midget"

Ieva Kalniņa, 09.08.2010. 11:10

Baltijas tūres ietvaros 22. augustā plkst.18.00 Jūrmalas Kultūras Centrā, Jomas ielā 35, Majoros, Jūrmalā, koncertēs "Modest Midget".

Lionel Ziblat ir Israēlas argentīnietis, kas uzaudzis starp dažādām kultūrām un muzikālajām gaumēm. Modest Midget ir krustceles, kurās sastopas dažādi mūzikas stili, kas parasti konfliktē savās starpā, bet ne šoreiz.

Pirmais un vienīgais albums "The prophecy of a small man " tika ierakstīts, sadarbojoties ar mūziķiem un instrumentālistiem no dažādām valstīm un muzikālajiem stiliem, amplitūdā no modernās klasikas dziļumiem līdz džezam. Daudzi klausītāji ir vienojušies kopīgos uzskatos par Pazemīgo Punduri, ka tas ir vienuviet sarežģīts un tajā pašā laikā arī ļoti vienkāršs.

Kritiķi par Lionel mūziku ir izteikušies, ka tas varētu būt trūkstošais posms starp The Beatles un Frank Zappa. Ieklausoties un ieskatoties tuvāk, nenoliedzami ir saklausāmas daudz un dažādas skaņas, kas šo ansambli padara par elpu aizraujošu.

Ansambļa aizsākumi meklējami pirms daudz gadiem, kad tas vēl bija tikai duo statusā. Tad ar Lionelu vēl kopā darbojās talantīgais pūšamo instrumentu speciālists Emiel de Jong, kura ieguldījums tālākajā ansambļa formēšanas gaitā bija ļoti nozīmīgs.

Pamatakmens bija ielikts, un nu punduriem bija vajadzīgi īpaši dvēseles biedri ,kas sevi asociētu ar šo stilu kā arī būtu pietiekami elastīgi, lai varētu to visu saturēt kopā. Bundzinieks Artis Orubs jau bija sadarbojies ar Lionelu pirms kāda laika. Viņa fantastiskā skaņa, oriģinalitāte un muzikalitāte atbilda perfekti šai lomai. Pēc ilgiem un smagiem meklējumiem par sevi lika manīt jaunais un daudzsološais, melno un balto taustiņu virtuozs Tristan Hupe, kas savā DNS asiņu blokā nes Portugāļu un Holandiešu sajaukumu. Ansambļa Baltijas tūres ietvaros zemās frekvences rībinās un raustīs pašmāju mūziķis Oskars Sproģis.

Enerģija un attieksme no pašreizējā punduru salikuma liek mums vienīgi saost to, ka šī unikāli ekstrēmā slepenā organizācija ir labāka par ES un ir gatava uzlādēt skatuvi, noraut jumtu, dalīties fantastiskā mūzikā.

www.modestmidget.com

http://www.youtube.com/watch?v=LDyNIzIRFUs

Biļetes var iegādāties: Biļešu Serviss kasēs un JKC kasē, cena: Ls 5,00, skolēniem, bērniem, pensionāriem Ls 3,00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV