Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Vislatvijas dziesminieku saiets atdzimst

Imants Kulinskis, 09.08.2010. 12:13

Šogad, 20. un 21.augustā pašā Vidzemes sirdī - Jaunpiebalgas "Lielkrūzēs" notiks ilgi gaidīts pasākums - Vislatvijas Dziesminieku Saiets 2010.

Daudzi atceras, astoņdesmito gadu beigās, deviņdesmito gadu sākumā Cēsu pils estrādē notikušos folkfestivālus. Folkmūziķi, dzejnieki, mākslinieki - tā laika Latvijas dvēseles glabātāji, sanāca vienkopus un plašas auditorijas priekšā skaļi pauda visu sirdīs mītošās ilgas pēc brīvības. Neformālā atmosfēra, drosme izrunāt un izdziedāt patiesību, attīrīšanās no nebrīves gados uzkrātās lišķības un liekulības, tās bija tās sajūtas, kas daudziem Latvijas cilvēkiem palīdzēja atgūt stingru mugurkaulu un cieņpilnu pašapziņu - būt savas zemes patriotam, Pilsonim!

Šķiet nevienam Latvijas iedzīvotājam nav gari un plaši jāskaidro, kāpēc tieši tagad - 20 gadus pēc savas valsts atgūšanas šo sajūtu kopums ir kļuvis īpaši aktuāls. Mēs zinām - mums tās ir nepieciešamas! Mēs modīsimies un pamodināsim arī pārējos! Aicinām visus piedalīties Vislatvijas Dziesminieku Saietā - Cēsu folkfestivāla tradīciju turpinātājā. Šogad, un turpmāk, katru gadu augusta nogalē, pašā Vidzemes sirdī Jaunpiebalgas ekosaimniecības "Lielkrūzes" estrādē.

Programma:

20.augusts: - 14.00 - Telšu pilsētiņas atklāšana, 21.00 - Atklāšanas koncerts, nakts sadziedāšanās līdz saullēktam.

21.augusts: - 11.00 - Radošā nometne, 14.00 - koncerts bērniem, 20.00 - Noslēguma koncerts, sadziedāšanās līdz saullēktam.

Dalībnieki: Austra Pumpure un Austrasbērni, Haralds Sīmanis, Uldis Kākulis, Ieva Akurātere un Lidojošais Paklājs, Andris Mičulis (Prievītis) un grupa Līga, Uldis Ozols, Kaspars Dimiters, Silvija Silava, Arnis Miltiņš, Egons Pinčers, Anta Eņģele, Āris un Saulceris Ziemeļi, Sandra Bule, Ziedonis Stutiņš, Eduards Cauna, Ivars Cinkuss, Zane Šmite, Valdis Atāls, Varis Vētra, Juris Hiršs, Maija Kalniņa un Rikošets, Ints Ozols, Jānis Jansons, Kaspars Pupa, Baobabs, Vītolu Ģimene, Agita Draguna, Elīna Līce, Ronalds Briedis, Arvīds Ulme, Andris Petrovs, Leons Briedis. (Saraksts tiks papildināts.)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV