Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Kafejnīcā "Taka" gaidāms nepieradinātās mūzikas vakars

Kafejnīca "Taka", 11.08.2010. 14:44

Šo sestdien, 14. augustā, plkst. 21:00, kafejnīca "Taka" aicina ikvienu interesentu uz nepieradinātās mūzikas vakaru, kurā uzstāsies Mārtiņš Roķis, "Phonic Psychomimesis" un viesi no Lietuvas - projekts "Audio_Z".
Kafejnīcā "Taka" gaidāms nepieradinātās mūzikas vakars

Mārtiņš Roķis strādā ar skaņu dažādos kontekstos, veidojot abstraktas kompozīcijas – procesus, instalācijas un performances. Viņa atsvešināto un reizēm trokšņaini hiper-psihedēlisko skaņu pasauli vairāk iedvesmo zinātne, tehnoloģijas, laikmetīgā māksla un filozofija, nekā rietumu muzikālās tradīcijas un izteiksmes līdzekļi. Savas skaniskās idejas viņš pārsvarā sintezē, organizē, kontrolē un realizē digitālajā vidē, apvienojot plānotas ģeneratīvas stratēģijas ar improvizācijas elementiem. Viņa patreizējo interešu lokā ietilpst skaņas uztveres un interpretācijas mehānismi, telpas un skaņas attiecības, audio ilūzijas, nestandarta skaņu sintēze.

Pamazām apgriezienus uzņemošais divu filozofijas bakalauru abstraktās mūzikas projekts "Phonic Psychomimesis" jeb psihisko stāvokļu pamatatomu (psihomēma līdzīgi kā semēma) audiālie atveidotāji šoreiz piedāvās konkrēto skaņu improvizāciju, rodot sirreālus aspektus nevizuālā veidā. Tāpat arī neizpaliks konkrēto un muzikālo skaņu mimētiskas saskaņas brīži, kā arī maksimālu izejmateriālu sintezēšana kreativitātes meklējumos.

"Audio_Z" ir Lietuvas eksperimentālās skaņu mākslas scēnas pārstāvja, mākslinieka un teorētiķa Tautvīdas Bajarkevičjus (Tautvydas Bajarkevicius) solo projekts. "Audio_Z" skaņu eksperimenti līdzās abstraktiem ritma plūdumiem rada kinematogrāfisku skanējumu, un ar minimālu melodiju palīdzību veido savītas skaņu kolāžas.

Audio:
http://www.martinsrokis.com
http://www.last.fm/music/Phonic+Psychomimesis
http://www.myspace.com/audiozmusic

Vairāk informācijas par kafejnīcu TAKA un iknedēļas pasākumiem skatīt tīmekļa vietnē:
http://pataku.wordpress.com

Kad: 14. augusts, plkst. 21.00
Kur: Kafejnīca TAKA, Miera iela 10
Kontakti: 26323985, tikpataku@gmail.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV