Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Dirty Deal Cafe" gaidāms džeza avangarda vakars ar Boris Gammer un DPTRIO

Agnese Āboliņa, 16.08.2010. 12:55

Trešdien, 18. augustā, plkst. 21:00 klubā "Dirty Deal Cafe" DPTRIO piedāvā avangarda džeza vakaru ar leģendāro latviešu izcelsmes saksofonistu, klarnetistu un flautistu Borisu Gammeru (ISR) ar repertuāru no DPTRIO nesen izdotā albuma "The Book Of Revelation".
"Dirty Deal Cafe" gaidāms džeza avangarda vakars ar Boris Gammer un DPTRIO

Boris Gammer dzimis 1949. gadā, Rīgā, un muzikālo izglītību ieguvis Rīgā, J. Mediņa mūzikas koledžā klarnetes, flautas un saksofona spēles klasēs. Spēlējis dažādās džeza grupās. 1978. gadā emigrēja uz Izraēlu un izveidoja savu ansambli. 1986. gadā Izraēlas džeza festivālā atzīts par labāko saksofonistu. 1989. gadā kopā ar Izraēlas un Eiropas mūziķiem B. Gammers dibina džeza grupu Eight Till Late. 1991. gadā viņš ieraksta kompaktdisku Jazzis Records studijā. 1985. gadā viņš dibina pirmo profesionālo Izraēlas diksilendu, kas vēlāk pāraug Jeruzalemes džeza orķestrī. Šādā sastāvā 1994. gadā ierakstīta plate Songs My Father Played. Kopš 1980. gada pasniedz saksofona spēli un improvizāciju Rubīna akadēmijas Džeza fakultātē Jeruzalemē.

Boris Gammers savas dzīves laikā ir piedalījies neskaitāmos džeza festivālos un koncertos visā pasaulē, un, lai gan ar Denisu Paškeviču gan Latvijā, gan ārzemēs koncertējis vairākkārt, ar DPTRIO un "The Book of Revelation" viņi uz skatuves kāps pirmo reizi.

"The Book of Revelation" jeb "Atklāsmu grāmatu" tā pat kā pašus DPTRIO stilistiski ir grūti klasificēt. Kompozīcijas satur sevī gan svingu, funk, gan oldschool, world un arī roka ritmiku. Tas ir radikāls autoru pieteikums šodienas mūzikas pasaulei gan Latvijā un Baltijas valstīs, gan Eiropā. Šeit notiek triju prātu saplūšana vienā organismā, atstājot vietu brīvām improvizācijām, bet katra mūziķa skaņas modrība un spēks ved un paplašina spilgto noskaņu ceļojumā uz atklāsmi. Ritmiskās līnijas vijās cauri melodijai un melodija vijās cauri ritmiskajām līnijām. Tā, izejot no dziļa emocionālā pārdzīvojuma, mūzika liecina par sevi.

DP TRIO:
Deniss Pashkevich – saxophone, bass cl
Stass Judin – acc,el bass
Artis Orubs – drums

Koncerta sākums plkst. 21:00, ieejas maksa: 2,50 Ls

„Dirty Deal Cafe" atrodas Rīgā, Spīķeros, Maskavas ielā 12/2.

Vairāk informācijas:
www.dirtydeal.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV