Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Notiks koncerts sērijā "Piesaucam dzīvos"

Kristaps Kleinbergs, 16.08.2010. 15:40

Vakardiena, šodiena, rītdiena – vakar, šodien, rīt – tad, tagad, kad. Pavidu vienmēr esība (dzīvība), kurā dzīvojam – šajā dzīvē, šeit un tagad... 21. augustā Andrejsalas Mediju Stacijā notiks pasākumu cikla „Piesaucam dzīvos – Vasara" ievada koncerts ar etno, folka, džeza mūziķiem no grupas „Levīti", kā arī pasākuma teju veterāniem - dziesminieci Alisi Josti un meiteņu grupu „Sus Dungo". Koncerta sākums plkst. 20:00.
Notiks koncerts sērijā "Piesaucam dzīvos"

Pasākuma ciklam „Piesaucam dzīvos" ir gara vēsture. Aizsākumi meklējami pagājušā gada 11. septembrī, kad apcerei cilvēki nodevās kopā ar jau minēto Alisi Josti. Tagad „Piesaucam dzīvos" aizsāk savu vasaras sesiju Mediju Stacijā.

Apvienība „Piesaucam dzīvos" aicina cilvēkus uz brīvību garam un dvēselei. 21. augusta vakarā to palīdzēs rast grupa „Levīti", kuras poētiskais un ļoti dažādais skanējums ir pavisam kas jauns dzīvo piesaukšanai. Tās pamatā ir Helēnas Kozlovas poēzija, kas ietērpjas dažādu tautu un stilu mūzikā – sākot ar ļoti skaidru etnomūziku un beidzot ar džezu.

Pasākuma sievišķo pusi aizpildīs dziesminiece Alise Joste, kura pavada savu garīgo strāvojumu ar ģitāru, un daudzinstrumentālais ansamblis „Sus dungo", kas jau bijušas kopā dzīvo piesaukšanā ar Andri Akmentiņu un Imantu Daksi uz „Degunradža" skatuves.

Balss, ja to sadzird, instruments, ja to spēlē, ir dzīvību rosinošs spēks. Ne jau velti visa pasaules vēsture ir pilna ar mūziku – Hermanis Hese pat savā ideālajā valstī tieši mūzikai veltīja īpašu lomu, lai izaugtu pilnvērtīgs cilvēks. Ne velti Dāvids spēlēja Saulam cītaru, lai atgūtos no savas dzīves negācijām, arī Beverīnas dziedonim bija skaidrs mērķis, ko viņš panāca ar savu kokli.
Uz apceri rosinot 21. Augustā aicina apvienība „Piesaucam dzīvos".

Ieejas maksa: 2 Ls.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV