Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Takā" uzstāsies krievu nepieradinātās mūzikas veterāns Aleksejs Borisovs un Olga Nosova

Viestarts Gailītis, 18.08.2010. 10:43

Kafejnīcas "Takas" (Miera iela 10) instrumentālo vakara ietvaros nepieradinātās mūzikas interesentiem šodien, 18.augustā, būs iespēja baudīt radikālo Maskavas elektronikas veterānu Alekseju Borisovu (48) kopā ar jauno bundzinieci, ģitāristi un vokālisti Olgu Nosovu.
"Takā" uzstāsies krievu nepieradinātās mūzikas veterāns Aleksejs Borisovs un Olga Nosova

Alekseja Borisova darbība aizsākās jau 1980.gadā, jaunā viļņa grupā Center. Gadu vēlāk viņš dibināja grupu Prospekt. Pēc grupas izjukšanas 1990.gadu sākumā Borisovs parādījās jaunā inkarnācijā "trokšņu rekonstrukcijas un tehno akustikas" duetā F.R.U.I.T.S. kopā ar Pāvelu Žagunu un dažādos īstermiņa konceptuālās mūzikas projektos, kā arī elektronikas un krievu folkmūzikas projektā Volga.

Lai finansētu un popularizētu savus radikālākos projektus, Borisovs 2000.gadā kopā ar savu ilgtermiņa partneri, somu skaņu mākslinieku Antonu Nikkilu dibināja izdevniecību N&B Research Digest. Borisovs arī ir darbojies ka mūzikas žurnālists tādos izdevumos kā Bulldozer, Ptjuch, Fuzz, Downtown, man'Music, B'Mag un Technikart. Viņš ir sadarbojies ar pazīstamiem eksperimentālajiem mūziķiem kā KK Null, Leifu Elgrēnu un Džefriju Suraku, kā arī videomākslinieku Romānu Aņikušinu, multimediju mākslniekiem Aristaru Černiševu un Vladislavu Jefimovu un režisori Olgu Subotinu.

Borisova pēdējā laika sadarbība ar Olgu Nosovu ir rezultējusi ekspresīvā akustisko instrumentu un analogā noise un drone kombinācijā un izteiksmīgā un aizraujošā skaņu horeogrāfijā, reizēm radot asociācijas ar džezu, reizēm noise roku, reizēm klasisku elektroakustiku.

Savukārt pirms viņiem spēlēs Jēkabs Voļatovskis, kura industriālajā trokšņmūzikas estētikā var saklausīt noskaņas no metālu mākslas pasaules, kurā viņš strādā paralēli.

Ieeja bezmaksas, koncerts sākas 20:00.

Informācija: www.myspace.com/borisovnosova, www.myspace.com/209207545, www.pataku.wordpress.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV