Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Gints Pabērzs, Laimis Rācenājs, Armands Alksnis, Andrejs Jevsjukovs, Dvīnes un daudzi citi "Origo Summer Stage" piedāvājumā

Lāsma Trofimova, 18.08.2010. 17:30

Pašā Rīgas sirdī tirdzniecības centrs "Origo" ikvienam bez maksas piedāvā Latvijas talantīgāko mūziķu priekšnesumus - turpmāko divu nedēļu laikā Origo Summer Stage baudīsim Gintu Pabērzu un "Trio JKK", Laimi Rācenāju, Bīta kvintetu, Armanda Alkšņa instrumentālo grupu "Arm and Sound", Andreja Jevsjukova džeza kvartetu un apvienību "Dvīnes & Fortuna G".
Gints Pabērzs, Laimis Rācenājs, Armands Alksnis, Andrejs Jevsjukovs, Dvīnes un daudzi citi "Origo Summer Stage" piedāvājumā

Programma:

19.augusts 16.00 - 19.00 Gints Pabērzs un Trio JKK

20.augusts 15.30 - 18.30 Laimis Rācenājs

23.augusts 15.00 - 18.00 Bīta Kvintets

24.augusts 17.00 - 19.00 Armanda Alkšņa instrumentālā grupa "Arm and Sound"

26.augusts 16.00 - 19.00 Andreja Jevsjukova džeza kvartets

27.augusts 16.00 - 19.00 Dvīnes & Fortuna G

Tirdzniecības centra "Origo" apmeklētāji līdz augusta beigām var aplūkot izstādi ar dizainera Valda Majevska 2008.gada Saulkrasti Jazz festivālā tvertajiem mirkļiem, par kuru sajūsmā ir Saulkrasti Jazz mākslinieciskais direktors TĀLIS GŽIBOVKSIS: "Valda Majevska radītā izstāde mūs, Saulkrasti Jazz organizatorus, ļoti patīkami pārsteidza. Zināju, ka Valdis fotografē, bet nevarēju iedomāties, ka taps tik fantastisks rezultāts, kādu šobrīd ikviens var baudīt "Origo" laukumā."

Trio JKK apvienojušies pieredzes bagāti un talantīgi mūziķi - Vilnis Krieviņš (bungas, spēlējis grupās Līvi, Remix un The Hobos u.c.), Juris Kristons (taustiņi, ilgu laiku bijis Igo pavadošās grupas pianists, spēlējis Turaidas Rozē un sadarbojies ar Aivaru Hermani u.c.) un Ivars Jercums (spēlējis kopā ar Igo, Arni Medni, The Hobos u.c.). Mūziķus vieno interese par instrumentālo mūziku, džezu un improvizāciju. Saksofonista Ginta Pabērza muzikālais sniegums novērtēts arī ar Lielo mūzikas balvu, taču ikdienā viņu vairāk pazīstam no grupām Time After Time, Sweetwaterz u.c.

Laimis Rācenājs ir viens no Latvijas talantīgākajiem un mākslinieciskākajiem mūziķiem, kurš dziedājis dažādās grupās, piedalījies varietē programmās un šovos Maskavā, Sanktpēterburgā, Skandināvijā un citur. L.Rācenājs ir viens no artistiskākajiem mūziķiem Latvijas neakadēmisko dziedātāju vidū, kurš turklāt spēj izpildīt dziesmas 20 valodās.

Bīta Kvintets kopā pulcē profesionālus mūziķus: Ivars Jercums - vokāls un ģitāra, Jānis Retenais - vokāls un bass, Juris Kristons - taustiņinstrumenti, Indris Orubs - perkusijas, Vilnis Krieviņš - bungas. Kvinteta repertuārā ir dziesmu kaverversijas no Creedence Clearwater Revival, The Beatles u.c. 60., 70.gadu grupām.

Instrumentālo grupu "Arm and Sound" izveidojis par labāko Latvijas ģitāristu vairākkārt atzītais Armands Alksnis, grupā piesaistot Oļegu Grišinu - bass, Artūru Palkēviču - taustiņi, Gundaru Lintiņu - sitaminstrumenti. A.Alksnis par spēlēto mūziku saka: "Tie ir stāsti bez vārdiem. Cilvēku muzikālā uztvere ir atšķirīga, tāpēc mani pievelk instrumentālā mūzika. Tā ir tik neizdibināma, mīklaina, un to nav iespējams izstāstīt vārdos."

Andrejs Jevsjukovs ir Latvijā pazīstams džeza mūzikas ģitārists, skolotājs un komponists, kas šajā jomā darbojas jau vairāk nekā 20 gadus. Viņš piedalās dažādās džeza mūzikas grupās, piemēram, "Abi Gali", "Jam Orchestra", "Green Petroleum Funk", "M.Briežkalna sekstets", Olgas Pīrāgs kvartets u.c.

Dvīnes jeb dvīņumāsu Anas un Katrīnes duets uzstāsies kopā ar grupu "Fortuna G". Māsas savu dziedāt prasmi apguvušas pie RNB/Soul dziedātāja, slavenās amerikāņu grupas "Milli Vanilli" īstās balss īpašnieka - Reja Hortona.

Origo Summer Stage Stacijas laukumā visas vasaras garumā ir iespējams sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu (Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime ar Inesi Galanti, konkursa Jaunais vilnis organizatoru un dalībnieku sagaidīšana, Origo Folk festivāls rudens ieskaņās u.c.). "Origo" piedāvā arī katru ceturtdienu un piektdienu vakaros iejusties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, ieklausoties dažādu jazz & blues, kā arī rock'n'roll izpildītāju priekšnesumos (Jazz Band, Sunny Groov Dixie, Shady Bras Q, Lola u.c.), savukārt trešdienu pēcpusdienās viesus priecē DJ uzstāšanās. 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, kas izvietotas uz 60 lielformāta plaknēm un kurās atspoguļojas Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertie mirkļi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV