Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Lielajā Ģildē koncertēs pianisti no Japānas

Japānas vēstniecība, 20.08.2010. 10:20

Japānas vēstniecība, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, piedāvā Latvijas mūzikas mīļotājiem 31.augustā plkst. 19:00 apmeklēt Japānas pianistu Kikuo Vatanabes un Ecuko Teradas klaviermūzikas koncertu Lielajā Ģildē. Ieeja koncertā bez maksas.

Koncertā tiks atskaņoti Žana Sibeliusa, Frederika Šopēna, Johanesa Brāmsa, kā arī japāņu komponista Tošinao Sato (Toshinao Sato) skaņdarbi klavierēm.

Kikuo Vatanabe (Kikuo Watanabe) dzimis Tokijā un klavieru spēli apguvis Indianas Universitātē. Pēc debijas koncerta 1976.gadā, uzstājies kopā ar Japānas Filharmonijas orķestri, spēlējis ar Tokijas Metropoles simfonisko orķestri, Kioto simfonisko orķestri, kā arī Sendai Filharmonijas orķestri. Savas karjeras laikā pianists sniedzis koncertus neskaitāmās pasaules lielākajās pilsētās, tai skaitā uzstājies duetā ar savu dzīvesbiedri pianisti Ecuko Teradu.

Ecuko Terada (Etsuko Terada) izglītojusies Vīnes Valsts mūzikas akadēmijā, Džuliarda Mūzikas skolā Ņujorkā un Indianas Universitātē. Pianiste septiņdesmitajos gados ieguvusi godalgotas vietas starptautiskos konkursos, tai skaitā Valtera Naumburga konkursā, Artura Rubinšteina starptautiskajā klavieru konkursā un Līdsas starptautiskajā konkursā. Ecuko Terada regulāri koncertē Japānā un ārpus tās kopā ar tādiem pasaulslaveniem kolektīviem, kā NHK Simfonisko orķestri, Izraēlas Filharmonijas orķestri, Drēzdenes Filharmonijas Orķestri un Slovākijas Filharmonijas orķestri.

Sīkāka informācija par koncertu atrodama Japānas vēstniecības mājas lapā

www.lv.emb-japan.go.jp

Ieeja – ar bezmaksas ieejas kartēm. Ieejas kartes var saņemt Lielās Ģildes kasēs no 25.augusta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV