Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā koncertēs "The Bootleg Beatles" no Lielbritānijas

Juta Sergejeva, 20.08.2010. 10:42

18. septembrī plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā uzstāsies leģendārā grupa no Lielbritānijas "The Bootleg Beatles".
Rīgā koncertēs "The Bootleg Beatles" no Lielbritānijas

Kad Neils Harrisons (Neil Harrison) un Andre Barreo (Andre Barreau) 1979.gada novembrī ieradās Astorija Teātrī uz kastingu Džona Lennona un Džordža Harrisona lomām mūziklā «Bitlomānija», viņi nevarēja pat iedomāties, ka tās būs ne tikai slaveno «Beatles» mūziķu lomas, bet kļūs par viņu ilggadēju visai veiksmīgu karjeru, kas pārdzīvos leģendāro četrinieku.

«Bitlomānija» veiksmīgi gāja Brodvejā sešus mēnešus, bet pēc tam četri «Beatles» «kloni» izrādījās uz Londonas ielām. Neils, Andre, Devids (David Catlin-Birch) Pola Makkartnija lomā un Džeks (Jack Lee Elgood) Ringo Starra lomā teicami prata spēlēt «Beatles» repertuāru un bija guvuši vērtīgu skatuves pieredzi.

Tā vietā, lai atgrieztos pie savas mūzikas, grupa nolēma palikt kopā, un, izmantojot jauniegūto pieredzi un ieguldot nopelnīto naudu tehniskajā aprīkojumā un kostīmos, kļūt par grupas «Beatles» «tribute», uzstājoties ar leģendārā četrinieka repertuāru. Par grupas menedžeri kļuva Neils Harrisons, un ar nelielu Braiana Epšteina (Brian Epstein) aģentūras NEMS palīdzību tika izveidota grupa ar nosaukumu «The Bootleg Beatles», kas bija gatava pasaules iekarošanai.

Taču sākumā gāja grūti, skatītāju interese bija visai vāja. Džons Lennons bija vēl dzīvs, un teoretiski vēl saglabājās «Beatles» apvienošanās iespēja. Darbs, ko varēja dabūt «The Bootleg Beatles», bija klubos, koledžās. Taču grupa centās vairāk uzstāties, koncertējot armijas daļās, jūras bāzēs, privātos un korporatīvos pasākumos. Viņi kļuva arvien populārāki, koncertu kļuva arvien vairāk. Ideja lēnām, bet sāka īstenoties.

1981. gadā grupa beidzot parādījās televīzijā. Nelielos koncertos pagāja vēl viens gads, un 1982.gadā PSRS organizācija Goskoncert piedāvaja grupai veikt koncerttūri pa Padomju Savienības pilsētām.

Tolaik, Brežņeva, VDK un «aukstā kara» laikos, tūre pa 60 (!) padomju pilsētām bija sensacionāls notikums. Šīs tūres ietvaros grupa sniedza koncertu arī Rīgā, Sporta manēžā. Taču pielūdzēju pūļi, histērijas koncertos, kas atgādināja reakciju uz īsto bītlu uzstāšanos, viesnīcu ielenkums un tūres autobusu šūpošana bija agrāk neredzēti un ne pa jokam satrauca padomju vadību. Rezultātā grupu apsūdzēja jaunatnes dezorientācijā un koncerti Maskavā un Ļeņingradā tika atcelti. Protams, rietumu mediji pilnās burās apsprieda šos notikumus, ABC un СВS Amerikā runāja, «The Mirror» un «The Sun» Lielbritānijā rakstija un publicēja fotogrāfijas no PSRS. Tas viss beidzot atnesa «The Bootleg Beatles» pasaules slavenību.

Pēc veiksmīgā padomju brauciena sāka birt viesizrādes citās valstīs: Izraēla, Indija, Tuvie Austrumi, Taizeme, Malaizija, Filipīnas un visbeidzot ASV.

Atlika iekarot Lielbritāniju. 90.gadu sākumā «The Bootleg Beatles» nolēma atkārtot pēdējo 1965.gada «Beatles» tūri pa 10 Lielbritānijas pilsētām. Tā bija «teātru» tūre, koncerti notika teātros vai kamerzālēs. Skatītāji bija sajūsmā, un o;ec gada tūre tika īstenota jau 18 pilsētās un lielākās zālēs, ieskaitot Londonu, kur «Beatles» mūzika, izpidīta «dzīvā», bija tiešām ļoti gaidīta. 1992.gadā tūre bija jau 36 pilsētās, un ar katru gadu koncertu kļūst vairāk un vairāk, tie interesantāk tiek pasniegti, pievienojas orķestris, vai stīgu kvartets, tiek izmantoti mūsdienīgi specefekti. Šobrīd «The Bootleg Beatles» ir 30 cilvēku liels pastāvīgs personāls tūrē. Līdzi tiek vests skatuves aprīkojums, skaņas un gaismas aparatūra, dekorācijas, kas nodrošina aizraujošu mūsdienīgu šovu. Grupa nestāv uz vietas, visu laiku pilnveidojot priekšnesumu, ko redzēsim arī pie mums. Tikai bītlu mūzika paliek nemainīga.

Vēl no 90.gadu sākuma līdz šai dienai «The Bootleg Beatles» daudz uzstājas dažādos festivālos un stadionu koncertos. Turpinot priecēt skatītājus visā pasaulē ar «dzīvo» leģendāro «Beatles» hītu izpildījumu, grupa līdz šai dienai paliek nepārspēta šajā stilā.

No grupas dibināšanas momenta 30 gadus atpakaļ ir nomainījies tikai viens tās dalībnieks.
Šodien «The Bootleg Beatles» sastāvā ir: Neil Harrison Džona Lennona lomā, David Catlin-Birch Pola Makkartnija lomā, Andre Barreau Džordža Harrisona lomā un Hugo Degenhardt Ringo Starra lomā.

Vairāk informācijas – www.bootlegbeatles.com

Grupas «The Bootleg Beatles» koncerts notiks 18.septembrī Rīgas Kongresu namā. Koncerta sākums plkst. 19:00. Biļešu cena – no 15 līdz 30 Ls. Biļešu iepriekšpārdošana – visās „Biļešu serviss" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuserviss.lv no rīta 23.augusta plkst. 10:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV