Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Laima Lediņa aicina uz solo koncertu

Mārtiņš Pučka, 20.08.2010. 13:15

22. augustā plkst. 17.00 Lielās Ģildes Minsteres zālē Laima Lediņa aicina uz solo koncertu - prezentāciju Romas Sv. Cecīlijas Mūzikas Akadēmijas operas studijas meistarkursa profesores Renatas Skotto vadībā.
Laima Lediņa aicina uz solo koncertu

Programma:
Latviešu klasiķu skaņdarbi - J. Vītols, P. Barisons,
A. Kalniņš, L. Garūta, A. Žilinskis
Garīgā mūzika – L. Kerubini, C. Franks, J.S.Bahs – Š.Guno
Operas ārijas – V.Bellini, D.Čimaroza, P.Maskaņji, V.A.Mocarts, Dž.Pučini, Dž.Verdi, A.Katalani

Pianists – koncertmeistars: Jānis Zilbers

Laima Lediņa dzimusi 1992. gadā un šobrīd mācās Rīgas Doma kora skolas vokālajā nodaļā. Jau no agras bērnības viņa dziedājusi dažādos ansambļos un piedalījusies vokālajos konkursos, kur ieguvusi godalgotas vietas. Dziedātāja ar panākumiem uzstājusies arī ārvalstīs – Čehijā, Ungārijā, Vācijā, Spānijā, Turcijā, Grieķijā. 2007. un 2008. gadā piedalījusies Vladimira Spivakova fonda rīkotajā starptautiskajā jauno talantu festivālā „Maskava aicina draugus" Maskavā, kā arī apmeklējusi meistarklases akadēmiskajā dziedāšanā pie Maskavas Gņesinu mūzikas koledžas profesores Jeļenas Romiševskas un teātra mākslā pie Maskavas Valsts teātra institūta profesora Mišas Ali-Huseina. Laima Lediņa apmeklējusi vokālās meistarklases arī Latvijas Mūzikas akadēmijā. Šobrīd viņas vokālie pedagogi ir Barbro Marklunda-Pētersone (Norvēģija), Andris Veismanis un Anita Garanča. 2009. gadā viņa ieguva pirmo vietu Alfrēda Kalniņa jauno vokālistu konkursā, kā arī Grand Prix, starptautiskajā jauno vokālistu konkursā „Dziesma pilsētai" Kauņā (Lietuva). 2010. gada aprīlī Laima Lediņa ieguva 3. vietu 16. starptautiskā jauno operdziedātāju konkursā „Ferruccio Ragliavini", Deutschlandberg (Austrijā).

Ieeja koncertā par ziedojumiem studijām Itālijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV