Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Klubā "Melnā Piektdiena" koncertē „Cannibal Corpse"

Aiga Leitholde, 21.08.2010. 17:04

Trešdien, 18. augustā, klubā „Melnā Piektdiena" koncertēja brutālā death metāla pamatlicēji „Cannibal Corpse" no ASV. Viņus iesildīja pašmāju „Lassie The Cat" un somi „Tortune Killer".
Klubā "Melnā Piektdiena" koncertē „Cannibal Corpse"

Galerijas:

Kamēr dažās pasaules valstīs „Cannibal Corpse" nebūt nav gaidītāko mākslinieku sarakstā, Rīgā grupas koncertu apmeklēja gan patiesi cienītāji, kanibālu koncertu ir skatījušies piecas un vairāk reizes, gan ziņkārīgie. Piemēram, notikumus no droša skatu punkta vēroja tēvs ar savu aptuveni 10 – 12 gadus veco dēlu. Puika tālākajā vakara gaitā šķita diezgan garlaikots, kamēr viņa tēvs kustināja savu galvu, kas bija apgriezta pieklājīgā - īsā frizūrā. Apmeklētāju vidū bija daudz melnā tērpušies pāri, kas atmosfēru padarīja piemīlīgu. Pārsvarā kopumu sastādīja vīrieši – trīsdesmitgadnieki, kam „Cannibal Corpse" asocējas ar jaunības maksimālisma trakumu. Grupas muzikālā darbība nav nozīmīgi mainījusies tās 22 pastāvēšanas gados, un šis fakts daudziem faniem ir ļoti nozīmīgs.

„Cannibal Corpse" Latvijā spēlēja jau piekto reizi. Pirms pāris gadiem, kad grupa uzstājās Ķīpsalas hallē, esot bijis nežēlīgs mosh pit. Melnajā Piektdienā pūlis turējās pieklājības rāmjos, tomēr savu aktivitāti nezaudēja apaļas stundas garumā. „Cannibal Corpse" atvēlēja laiku garām pauzēm, kuras mazināja apmeklētāju aizrautību. Taču šādai darbībai bija attaisnojošs faktors – temperatūra uz skatuves tik tiešām bija apokaliptiski augsta, tāpēc, kaut uz 30 sekundēm izslēdzot prožektorus, mūziķi varēja ievilkt elpu.

Grupas priekšnesums sastāvēja no 19 dziesmām. Programmas ievadā tika spēlēts jaunais skaņu materiāls no pēdējā albuma „Evisceration Plague", drīz vien tika pieteiktas arī vecās dziesmas. Tā arī man nekļuva skaidrs, kā fani dziesmas atpazīst, jo vārdi bija saplūduši akcentētās ceturtdaļās. „Tekstus ir jāskatās CD grāmatiņā, uz koncertu jānāk šova dēļ" – man tika skaidrots. Šovs bija! Solista galva pārtapa par propelleru! Šķita, tūlīt, tūlīt aizlidos publikā. Visam pa vidu tika izkliegts „I will kill you", piesakot dziesmu no albuma „Gallery of Suicide". Instrumentu skaņa – pilnīgi nepieņemama tradicionālās estētikas izpratnei. Instrumenti bija brutālās mūzikas mocekļi. Dziesma „Hammer Smashed into Face" iezīmēja pusotras stundas garā koncerta noslēgumu. Visuzticīgākajiem faniem gaidītais punkts uz I bija „ Cannibal Corpse" satikšana arī skatuves otrā pusē.

Foto: Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV