Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Noslēdzies Vislatvijas dziesminieku saiets

Imants Kulinskis, 23.08.2010. 09:45

Ar kopīgi dziedātu atjaunotā Vislatvijas Dziesminieku Saieta himnu - Jura Vilcāna dziesmu "Celies, pirmais stāvs", noslēdzies pirmais atjaunotais Vislatvijas Dziesminieku saiets. Trijos koncertos izdziedāta dvēsele. Brīžiem ar smaidu, brīžiem asarām acīs. Liekas katrs, kurš šajās brīvdienās apmeklēja Janpiebalgas novada ekosaimniecību Lielkrūzes, pirmdienas rītā ir pamodies mazliet tīrāks, gaišāks un - laimīgāks.

"Mums visiem, pa šiem 20 atgūtās brīvības gadiem ir vairāk vai mazāk piesārņota iekšējā pasaule. Brīvība nav dāvana - tas ir smags mīlestības darbs. Ir jāatsākas tam dvēseles lidojumam, kas mūs noveda pie šīs brīvības pirms 20 gadiem. Citādi mēs to varam pazaudēt. Varbūt tieši šis ir lielā modināšanas darba sākums?" - teica Vislatvijas Dziesminieku Saieta dalībniece - leģendārā dziesminiece Austra Pumpure.

Koncerti ir izskanējuši, tomēr pasākums nav beidzies. Tas turpināsies, kamēr vien būs kāds, kuram sirds plūst pāri malām, dvēsele dzied un prātā ir rūpe par Latviju! Nākošajā gada augustā atkal gaidīsim visus "Lielkrūzēs" - Vislatvijas Dziesminieku Saietā 2011! Sakām paldies visiem kas palīdzēja, kas piedalījās, kas kaut vai ar mazu sirds stūrīti bija kopā ar mums.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV