Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Baltā nakts" Andrejsalas „Mediju stacijā"

andrejsala.lv, 24.08.2010. 09:00

Kultūras forumā Baltā nakts 2010 sestdien, 4. septembrī, pulksten 20.00 kultūras centrs Mediju stacija (Andrejostas ielā 4, elektrocehs) piedāvā programmu Electroacoustic & Field Recording. Ar jēdzienu field recording angļu valodā tiek apzīmēti lauka ieraksti jeb skaņas, kas piepilda apkārtējo telpu. Tās var būt putnu dziedāšana, lapu čabēšana vai piesmakušas megapoles dunoņa.
„Baltā nakts" Andrejsalas „Mediju stacijā"

Grieķu mūziķis Jiorgiss Sakelariu (Yiorgis Sakellariou) jau sen eksperimentē field recording virzienā. Savas performances viņš rada pilnīgā tumsā, kad nekas nespēj novērst klausītāju uzmanību no brīnumainās akustiskās mozaīkas. Baltajā naktī J. Sakelariu piedāvās savu priekšnesumu Rīgas publikai.

Programmā piedalīsies arī Rīgas projekts Phonic+Psychomimesis, skaņas, video un mediju mākslinieks Džons Gžiniks (John Grzinich) un audiomākslinieks Patriks Makginlijs (Patrick McGinley). Pirms un pēc šo izpildītāju audioperformancēm, kā arī starplaikos skaņas telpu ar elektroakustisku setu aizpildīs DJ Snobo.

Vakara gaitā notiks arī eksperimenti ar trokšņiem, klikšķiem un visām iespējamajām neparastām atmosfēras skaņām, ko pavadīs vīdžeju Gaffa un Max Voitech attiecīgas vizualizācijas.

Ieeja pasākumā – bez maksas.

Plašāka informācija par kultūras forumu Baltā nakts 2010 – interneta vietnē www.baltanakts.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV