Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

13. Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā uzstāsies" EMO Ensemble" no Somijas

Ieva Vītiņa, 24.08.2010. 09:47

Šovakar Rīgas Sv. Pētera baznīcā plkst. 19:00 izskanēs trešais 13. Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla koncerts. Koncertā uzstāsies Somijas kamerkoris „EMO Ensemble" diriģenta Pasi Hieki vadībā.
13. Starptautiskajā garīgās mūzikas festivālā uzstāsies" EMO Ensemble" no Somijas

„EMO Ensemble" ir viena no vadošajām Skandināvijas muzikālajām apvienībām, kas šogad atzīmē savas darbības desmitgadi. Ansamblis savā mākslinieciskajā darbībā lielu uzmanību pievērš tieši laikmetīgajai mūzikai; bieži atskaņo arī somu komponistu darbus. „EMO Ensemble" bieži eksperimentē gan ar mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, gan, piemēram, par koncerta norises vietu izvēloties ne tikai baznīcas vai koncertzāles, bet arī ledushalles, dzelzceļa stacijas vai peldbaseinus.

Šovakar klausītājiem būs iespēja iepazīties ar nozīmīgiem Somijas kora mūzikas darbiem, sākot no tautasdziesmu apdarēm, beidzot ar mūsdienu autoru darbiem. Izskanēs arī starptautiski pazīstamā somu komponista Einojuhani Rautavāras darbs „Katedrāle".

Koncerts notiek ar Centrālbaltijas reģiona attīstibas programmas INTERREG IV A 2007-2013 atbalstu, un tāpēc klausītājiem iespēja pasākumu apmeklēt bez maksas.

Jau rīt „EMO Ensemble" koncertēs Dubultu ev.lut.baznīcā. Koncerta sākums plkst. 18:00.

13. Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls norisināsies līdz 4. septembrim; plašāka informācija par festivāla programmu pieejama Valsts Akadēmiskā kora „Latvija" mājas lapā www.koris.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV