Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Sovvaļnīks filmējas mūzikas video un filmā

Aivars Līpenītis, 25.08.2010. 14:53

Latgaliešu rokmūziķis Sovvaļnīks vasaru pavada, aktīvi filmējoties atjaunotas dziesmas mūzikas video un vēsturiskā latgaliešu filmā.
Sovvaļnīks filmējas mūzikas video un filmā

Galerijas:

"Vosoruošonai" - tā saucas dziesma, kura pirmoreiz atskaņota 2006. gada nogalē kā grupas Borowa Mc dalībnieka Ingara Gusāna (tagad zināms arī kā solists Sovvaļnīks) un grupas Bez PVN (solisti brāļi Kristaps un Guntis (da Gunchi) Rasimi) kopdarbs. Tagad dziesma, kuras teksts ir rakstīts kā himna latgaliešu valodas entuziastiem un cilvēkiem, kas darbojas latgaliešu valodas kopšanā, ir pārrakstīta studijā pie pieprasītā mūzikas producenta Ginta Stankeviča, un pavisam drīz interesentiem tiks nodots video klips kopā ar jauno dziesmas versiju.

Video top dažādās vietās - urbānā vidē Rīgas centrā, kā arī brīvā dabā Lapmežciemā. Režisors, tāpat kā pirmajam Sovvaļnīka video klipam dziesmai "Vysi Vieji", ir Ingus Amatnieks, video top studijā 13 mm.

Ingars Gusāns, kas parasti publiskā telpā slēpjas aiz saulesbrillēm un tērpjas melnos tērpos, rotājoties ar neskaitāmiem gredzeniem, ķēdēm un auskariem, savā solo projektā nereti parādās netipiskā izskatā. "Es dziedu par dvēseliskām lietām, atklājot savu dvēseli un cenšoties atainot latgalieša dabu kopumā. Tāpēc es vairs nebaidos arī ārēji izskatīties vienkāršāk un neslēpties," tā par vizuālām izmaiņām Ingars Gusāns jeb Sovvaļnīks, piebilstot: "Pārliecību par izvēlētā ceļa pareizību manī stiprina daudzu latgaliešu atbalsts, bez kuru palīdzības es nevarētu radīt šos ierakstus un nodot vēsti klausītājiem."

Ingars Gusāns arī piedalās vēsturiskas filmas "Latgales laikadečs" tapšanā, kuras režisors ir Edgars Bļinovs (Misters Rēzekne 2004), scenārija autore - Anna Rancāne, komponists - Gunārs Igaunis.

Sovvaļnīks ir latgaliešu rokmūziķis, kas savu debijas albumu "Sūpluok" (blakus) izdeva 2009. gada vasarā, tam tiekot atzītam par gada albumu Latgaliešu kultūras gada balvas pasniegšanā, savukārt Sovvaļnīku nosaucot par gada debitantu. Sovvaļnīka dziesmas ierindojušās augstās vietās reģionālo un nacionālo radio staciju dziesmu aptaujās. Sovvaļnīks ar grupu piedalījušies starptautiskā mūziķu konkursā - festivālā Liet Internationaal, pēc kura tapis raidījums par latgaliešu kultūru, kas kopā ar jaunāko Sovvaļnīka dziesmu "Visums" atskaņots Zviedrijas nacionālajās radio stacijās. Sovvaļnīks rokmūzikā ietērpj latgaliešu dzejnieku vārsmas.

Foto: Juris Krezevskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV