Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Garīdznieki vēršas pret smagās mūzikas festivālu "Devilstone"

Mārtiņš Zviedris, 27.08.2010. 13:41

Arī otrais gadskārtējais smagās mūzikas festivāls "Devilstone", kas šovasar notika Lietuvā, nav izticis bez ķīviņiem ar vietējo baznīcu.
Garīdznieki vēršas pret smagās mūzikas festivālu "Devilstone"

Tās vadītājs jau pērn aicināja aizliegt norisi tās nosaukuma un galveno viesu - brazīliešu thrash leģendu "Sepultura" (garīdznieka vārdiem - sātana grupas) dēļ. Kā ziņo festivāla mārketinga un promocijas menedžeris Vaidas Voronavičus, tagad vietējo katoļu virsgans kopā ar domubiedru grupu vērsušies Lietuvas tieslietu iestādēs un ierosinājuši izmeklēšanu par to, vai šā gada festivāla viesu - norvēģu blekmetāla veterānu "Mayhem" - uzstāšanās ir nesaticības provocēšana uz reliģiska pamata, vai nav. Katoļi teic - viņus aizvainojuši attēli no "Mayhem" uzstāšanās: sutanai līdzīgais solista tērps, kas papildināts ar otrādi apgrieztu krustu un karātavu cilpu. Kā informē Vaidas Voronavičus, izmeklēšanas rezultātus darīs zināmus nākamnedēļ. Arī presē esot izvērtusies diskusija starp aizvainotajiem ticīgajiem un tiem, kas baznīcas aktivitātes dēvē par vēlmi atgriezties viduslaikos. "Mākslinieciskās izteiksmes brīvību nedrīkst ierobežot - vienalga, vai tas ir blekmetāls, vai laikmetīgā vizuālā māksla," - , noliedzot vēlmi provocēt nesaskaņas, festivāla rīkotāju viedokli pauž sarīkojuma menedžeris.

"Devilstone" jūlijā pulcēja pusotru tūkstoti cilvēku un šā gada viesu skaitā bija arī zviedru death metal smagsvari "Grave" un pazīstamais vācu thrash (pašu vārdiem- alcoholic metal) kolektīvs "Tankard".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV