Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Izstāžu zāle "Arsenāls" aicina uz mūzikas vakariem

Natālija Sujunšalijeva, 02.09.2010. 09:07

Šoruden Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Torņa ielā 1, Vecrīgā) aizsākas jauna tradīcija „Mūzika "Arsenālā"". Šodien, 2. septembrī, gaidāms pirmais koncerts. Sākums plkst. 18:00. Ieeja bez maksas.
Izstāžu zāle "Arsenāls" aicina uz mūzikas vakariem

Pateicoties Cēsu Vēstures un mākslas muzeja atsaucībai, LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" ir radusies iespēja klausīties klavieru mūzikas skaņas. Lai izmantotu "Arsenāla" vestibila skanējuma šarmu ar bagātīgo akustiku un šajā grūtajā laikā iepriecinātu sabiedrību ar mūzikas radīto spēku, tiek aizsākta bezmaksas izklaides programma „Mūzika "Arsenālā"". Programmas ietvaros galvenā uzmanība tiks koncentrēta uz mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu un skolotāju veikumu. „Mūzika "Arsenālā"" būs ne tikai iespēja jaunajiem censoņiem izrādīt savas prasmes plašākas publikas priekšā, bet arī sniegt baudījumu un prieku mūzikas cienītājiem.

Kā pirmie 2. septembrī plkst. 18:00 šajā programmā debitēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas audzēkņi. Sandra Seržāne (vijole), Sabīne Sergejeva (vijole) un Iļja Domiņins (klavieres) koncertmeistares Signes Ķiesneres pavadībā izpildīs Antonio Vivaldi, Friča Kreislera, Džuzepes Tartini, Johana Sebastiana Baha un citu komponistu skaņdarbus. Jaunajiem mūziķiem pievienosies arī bijusī mūzikas skolas audzēkne Selga Lukševica (čells).

8. oktobrī programmas turpinājumā gaidāms Rīgas Doma kora skolas audzinātājas Ilzes Nakases audzēkņu uzstāšanās vakars.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV