Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Notiks kamermūzikas koncerts "Vidusjūras atvasara"

Baiba Bože, 07.09.2010. 09:06

10. septembrī plkst. 19.00 Dikļu pils Klēts zālē ar skaņas caurvītu gara ceļojumu pa Vidusjūras zemēm uzstāsies Ieva Manoni un Frančesko Tidona.
Notiks kamermūzikas koncerts "Vidusjūras atvasara"

Rīts. Sārtā saule, kas modina putnus, virmo virs jūras un briedina augļus. Dienas tveice. Mazliet veldzes koku pavēnī. Un tad beidzot klāt nakts... Ģitāras skaņu pavadītas, sākas dziesmas un dejas, un stāsti...

Šai rāmajā vakarā vedinām klausītājus uz skaņu caurvītu gara ceļojumu pa Vidusjūras zemēm. Aicinām skatīt krāšņas ainavas, saklausīt un sajust skaistāko Dž. Rossīni, N. Paganīni, M. Šeibera, Ž. Migo, I. Albenisa, M. de Faljas, F.G. Lorkas mūzikā balsij un ģitārai.

Ieva Manoni dzimusi Rīgā, mākslinieku ğimenē. Beigusi J.Mediņa Mūzikas koledžas vijoles klasi. Ieguvusi Bakalaura grādu Latvijas Mākslas Kultūras Akadēmijā. Dziedāšanas studijas aizsākušās Itālijā. I. Manoni absolvējusi Venēcijas Konservatorijas vokālo klasi, apguvusi vokālo mākslu pie izcilas itāļu dziedātājas - soprana Alidas Ferrarini. Piedalījusies vokālās kamermūzikas meistarklasē pie itāļu pianista E.Battaljas (E.Battaglia) un slavenā amerikāņu pianista Daltona Baldvina (Dalton Baldwin) Itālijā un Spānijā. Šobrīd I.Manoni mācās Mantujas (Mantova, Italia) Konservatorijas vokālās kamermūzikas klasē pie vācu izcelsmes pedagoga - dziedātāja T.Buša (Thomas Busch) un E.Lombardi (Elisabetta Lombardi).

I.Manoni ieguvusi 2. vietu Starptautiskajā Salonromances Festivālā Koneljano (Conegliano, Italia). Ieguvusi atzinību starptautiskos vokālās kamermūzikas konkursos (Koneljano (Conegliano), Sienā, Goricijā (Gorizia). Ieva Manoni regulāri sniedz koncertus Itālijā, Latvijā un citās Eiropas valstīs. Dziedātājas repertuārā ir kamermūzikas skaņdarbi gan balsij un klavierēm, gan balsij un ğitārai un citām instrumentālām grupām.

Frančesko Tidona (Francesco Tidona) dzimis Redžo Kalabrijā (Reggio Calabria, Italia). Bērnību pavadījis Palermo (Sicīlijā) muzikālā vidē. Mīlestība pret ğitāru vedusi Frančesko uz Ziemeļitāliju. F.Tidona beidzis Ferraras konservatorijas ğitāras klasi. Piedalījies ğitāras meistarklasēs pie starptautiski slaveniem ğitāristiem: A.Džilardino - (A.Gilardino), M.Storti, A.Diaza, G.Gandolfi, V.Mikulkas, M.De Santi Lonato (Italija).

F.Tidona sniedzis koncertus Itālijas koncertzālēs, teātros un radio kā solists sadarbībā ar citiem mūziķiem, instrumentālistiem, dziedātājiem un dzejniekiem. Sudzaras (Suzzara) mūzikas skolā F.Tidona pasniedz ğitāras spēli un ir arī visu koncertaktivitāšu mākslinieciskais vadītājs. Frančesko Tidona ir autors vairākām oriğinālkompozīcijām un transkripcijām ğitārai. Ierakstījis kompaktdiskus- solo ğitārai, ğitārai un balsij.

F.Tidona ir Sudzaras ğitāru orķestra "Chitarrorchestra" dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV