Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Pasaulē aktuālākie mūziķi apiet Baltijas valstis

Aivars Līpenītis, 08.09.2010. 10:27

Pasaules aktuālākie mūziķi un grupas – šobrīd visvairāk apspriestie, klausītākie un kritiķu atzītie – savās Eiropas koncertturnejās parasti neiekļauj Baltijas valstis. Latviju apmeklē tā saucamās vakardienas zvaigznes jeb mūziķi, kas savā slavas un talanta zenītā bijuši pirms gadu desmitiem.

Latvijai ģeogrāfiski vistuvāk pasaules aktuālākie mūziķi koncertus sniedz Somijā un Zviedrijā, kā arī reizēm Polijā. Baltijas valstis netiek apmeklētas, ņemot vērā šo valstu un to pilsētu nelielos izmērus, kā arī iedzīvotāju skaitu un to maksātspēju. Izņēmums bija popmūzikas karalienes Madonnas koncerts Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kas radīja plašu ažiotāžu un bija ļoti apmeklēts. Lai gan arī Madonna ir mūziķe, kas bijusi populāra pirms desmitiem gadu, tomēr viņa savu popularitāti saglabā joprojām.

Viena no pasaulē ietekmīgākajām koncertaģentūrām, Eiropā lielākie koncertu organizatori – aģentūra Live Nation, kas organizē koncertturnejas tādiem mūziķiem un grupām kā Madonna, U2, Lady Gaga, AC/DC u.c., valstīs, kurās organizē koncertus, parasti izveido savas pārstāvniecības. Live Nation biroji ir Polijā, Zviedrijā, Somijā un citās Eiropas valstīs, taču ne Baltijas valstīs. Latvijas koncertaģentūras ik gadu uz Baltijas valstīm atved vien dažus ilgstoši aktuālus mūziķus.

Aģentūras magicFIB organizētais Fanu reiss sniedz iespēju maksātspējīgiem populāras mūzikas cienītājiem apmeklēt pašu aktuālāko mūziķu koncertus ārpus Latvijas, tādējādi izlīdzinot šo nevienlīdzību. Aģentūras radošais direktors Aivars Līpenītis: „Fanu reiss ir unikāls – tas ir izklaides pasākums, kuru vada latviešu mūziķi un mūzikas pazinēji, ceļā – parasti autobusā (U2 fanu reiss notika arī uz speciāla ātrkuģa) – sniedzot muzikālus priekšnesumus, iepazīstinot ar mūziķu, uz kuru koncertu fanu reiss dodas, dzīvi un daiļradi. Fanu reisa dalībniekiem tā ir iespēja ne par ko nedomājot nokļūt grandiozā koncerta norises vietā un atpakaļ mājās, ceļā izklaidējoties."

Informāciju par jaunākajiem fanu reisiem var atrast mājas lapā www.fanureiss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV