Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā notiks Japāņu vadaiko bundzinieka Ičitaro koncerts

Japānas vēstniecības Kultūras un informācijas daļa, 15.09.2010. 15:44

Japānas vēstniecība un Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris ielūdz uz japāņu vadaiko bundzinieka Ičitaro vienīgo koncertu Latvijā 26. septembrī pulksten 19:00 Lielajā Ģildē Rīgā.

Koncertā programmā klausītājiem būs iespēja dzirdēt Ičitaro (Ichitaro) paša komponētu mūziku. Mūziķis savā daiļradē izmanto džeza, roka ritmus un korejiešu bungu mākslas tradīciju, apvienojot to ar japāņu tradicionālo mūziku. Daudzveidīgās dažāda lieluma un pielietojuma bungas un 20 gadus ilgā vadaiko bundzinieka pieredze ļauj Ičitaro radīt ne vien varenu dārdoņu, bet arī smalkas un trauslas skaņas, ko raksturo japāņu sakāmvārds "klusums pirms vētras".

Ičitaro dzimis Kuvanā, mazā Japānas pilsētiņā Mie prefektūrā. 1990. gadā pievienojies slavenajai japāņu bundzinieku grupai "Ondekodza" (Ondekoza) un nākamo trīs gadu laikā grupas sastāvā Amerikas Savienotajās Valstīs sniedzis vairāk kā 500 koncertus, četrus no tiem - prestižajā Karnegī zālē Ņujorkā. Pirms savas solo karjeras uzsākšanas 2004.gadā, Ičitaro paspējis sniegt vairāk kā 2000 priekšnesumu "Ondekodza" sastāvā visā pasaulē. 2008.gadā Ičitaro uzstājās Rakverē, Igaunijas Sumo čempionāta atklāšanas ceremonijā, kā arī citās vietās Igaunijā un Somijā, tai skaitā kā viesmākslinieks 2009.gada Igaunijas Dziesmu svētkos. Latvijas koncerts ir daļa no Ičitaro 2010.gada Ziemeļeiropas koncerttūres.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ieejas kartēm.

Bezmaksas ieejas kartes var saņemt Lielās Ģildes kasēs 24.septembrī no 17:00 - 19:00 un stundu pirms koncerta sākuma.

Ieejas karšu skaits ierobežots.

Sīkāka informācija par koncertu Japānas vēstniecības mājas lapā www.lv.emb-japan.go.jp

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV