Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Anta Eņģele un Ivars Hermanis prezentē albumu «Krievu romanču vakars»

Ilona Brūvere, 20.09.2010. 16:37

Sestdien, 18. septembrī, teātra klubā "Austrumu robeža" notika folkmūziķes Antas Eņģeles un ģitārista Ivara Hermaņa albuma «Krievu romanču vakars» prezentācija.
Anta Eņģele un Ivars Hermanis prezentē albumu «Krievu romanču vakars»

Valdzinoša, kaislīga, apburoša un iedvesmojoša - krievu romance ar savu smeldzīgo poēziju aizvien iekarojusi klausītāju sirdis. Dziedātāja Anta Eņģele un gitārists Ivars Hermanis ierakstījuši jaunu mūzikas albumu "Krievu romanču vakars", kas sestdien "Austrumu robežā" svinēja atvēršanas svētkus. Antas Eņģeles plašajam balss diapazonam un patiesajai emocionalitātei vienmēr piederējušas publikas simpātijas. Viņas koncertu repertuārā ir ne tikai latviešu, bet arī spāņu, portugāļu, vācu un angļu tautas dziesmas, dziesmu stāsti un romances. Folkmūziķei tuvs ir balādisks, lirisks muzikālais vēstījums. Eņģeles spēcīgā balss nereti skan pašas dziedātājas gitāras pavadījumā.

"Krievu romanču vakars" ir Antas Eņģeles otrais disks pēc "Rīsa zvejniekiem", kas ierakstīts sadarbībā ar Ilzi Grunti un Zani Šmiti. Seno krievu romanču burvību dziedātāja atklāj kopā ar gitāristu Ivaru Hermani .

Eņģele atzīst: ''Romances žanrs manai balsij ir ļoti piemērots repertuārs. Tas pieļauj atkāpi no akadēmiskā izpildījuma, ļaujot izmantot balss potences. Romance piedāvā raksturus un sajūtas izdzīvot gaišās, smeldzīgās noskaņās. Tās ir skaistas, mīlestības pilnas muzikālas ainiņas, kas dažreiz ir sapņainas, dažreiz izteikti temperamentīgas un tik sirsnīgi naivas.''

Romances dziedātas 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā, tās pieder Zelta un Sudraba laikmetam. Albumā "Krievu romanču vakars" apkopotas tautas vai pilsētas romances, kas kā muzikāli šedevri iekarojušas popularitāti visā pasaulē. Tur izdziedātās jutekliskās balss toņkārtas pieder krievu komponistu Petrova, Prigožija, Bulahova, Borisova, Guriļeva, Varamova, Vertinska, un Peterburgska spalvai. ''Man laimējies iepazīt plašu muzikālo materiālu un satikt izcilu mūziķi - ģitāristu Ivaru Hermani. Mūs vieno kopīga izpratne par romances žanra interpretāciju. Tas ir kopdarbs, kurā valda harmonisks dialogs. Ar Hermani ir ļoti viegli strādāt,'' saka dziedātāja.

No šodienas «Krievu romanču vakaru" piedāvā mūzikas veikali un Jāņa Rozes grāmatnīca.

Latvijas mūzikas skolas disku saņems kā "Austras biedrības" dāvinājumu .

Albumu atbalsta Rīgas dome.

Ilona Brūvere

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV