Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā divus koncertus sniegs popa/džeza koris no Dānijas "Vokalkompagniet"

Līga Štrausa, 28.09.2010. 11:20

Grupas "Cosmos" baritons Jānis Ozols un jauniešu koris „Maska" piedāvā Latvijā vēl nebijušus koncertus, kurā uzstāsies popa/džeza koris no Dānijas "Vokalkompagniet" („The Vocal Company"). Koris "Vokalkompagniet" Rīgā koncertēs piektdien, 1. oktobrī, klubā "Nabaklab" un sestdien, 2. oktobrī Anglikāņu baznīcā.

Dānijā kori, kas izpilda džeza/popa mūziku, nav retums, Latvijā šāda stila mūziku koru repertuāros nedzirdam bieži. Atšķirīgs ir ne tikai mūzikas stils, bet arī tehniskais izpildījums - katra dziedātāja balss tiek atsevišķi apskaņota un tas klausītājam ļauj atklāt jaunas koru mūzikas dimensijas.

"Vokalkompagniet" ar prieku un lepnumu piedāvā pašu radītas oriģinālkompozīcijas un alternatīvā popa aranžijas. Kora sniegtajos koncertos būs iespēja izbaudīt gan metropoles poētiskumu, gan melodisku elektronisko mūziku, gan netradicionāli krāšņas vokālās harmonijas. Līdzās pašu komponētiem skaņdarbiem koncertos tiks atskaņotas arī tādu mākslinieku dziesmu aranžijas kā Imogen Heap, N.E.R.D, James Taylor un Beyoncé.

"Vokalkompagniet" sastāvu veido 20 aktīvi un aizrautīgi dziedātāji no Kopenhāgenas. Kora diriģente ir lieliskas balss īpašniece Bonnie Denise Christiansen - dziedātāja, kas izglītību ieguvusi Dānijas Ritmiskās mūzikas konservatorijā, studējusi Ņujorkā un pieredzi guvusi visā pasaulē, koncertējot dažādu grupu sastāvos tādās koncertvietās kā Konzerthaus Berlīnē, Nordens Hus Farēru salās, Dāņu baznīcā Nicā, Jazzhouse Kopenhāgenā, kā arī Roskildes rokfestivālā.

2010. gada pavasarī "Vokalkompagniet" vadītājai, piedaloties vienā no centrālajiem Ziemeļeiropas a cappella festivāliem AAVF 2009, izveidojās sadarbība ar diriģentu un dziedātāju Jāni Ozolu. Pateicoties šīm draudzīgajām saitēm, Latvijai būs iespēja dzirdēt "Vokalkompagniet" divos koncertos Rīgā:

1. oktobrī plkst. 22:00- Nabaklab (vairāk informācijas: http://www.nabaklab.lv ),
2. oktobrī plkst. 19:00- Anglikāņu baznīcā (ieeja par ziedojumiem).

Uzzini vairāk par "Vokalkompagniet", klausoties radio Naba raidījumu "Partitūra" trešdien, 29. septembrī, plkst. 00:00, kā arī klausoties: http://www.myspace.com/vokalkompagniet!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV