Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Grupas „Double Faced Eels" trešais studijas albums „Vēl patiesāk" ir klāt

Baiba Skujeniece, 06.10.2010. 16:32

Jau no piektdienas, 8. oktobra, Latvijas mūzikas tirgū būs pieejams grupas „Double Faced Eels" jaunais albums „Vēl patiesāk" CD formātā. Grupa DFE kopā ar faniem un citiem interesentiem albuma iznākšanu atzīmēs ar plašām publiskām aktivitātēm, kam dota devīze „Zaļā gaisma – rokam!"- no plkst. 15.00 pie Laimas pulksteņa Vecrīgā, no plkst. 16.00 – Doma laukumā, kur grupa DFE būs sastopama ar jaunā albuma prezentācijas aktivitātēm. Savukārt no 18.00 līdz 20.00 Stacijas laukumā pie T/C „Origo" uz Summer stage kāps ne vien pati grupa „Double Faced Eels", bet arī viesmākslinieki – grupa „Linga", Jana Kay, Jolanta Gulbe un Sarkanais Rīgas koris, īsts moto šovs no Stunt Fighters organizācijas kā arī jaunā dziedātāja Inese Dreimane. Īpašie viesi tiek gaidīti arī plkst. 21.00 klubā „Rock'N'Riga" uz nelielu afterparty roka noskaņās.
Grupas „Double Faced Eels" trešais studijas albums „Vēl patiesāk" ir klāt

Albums „Vēl patiesāk" ir grupas DFE trešais albums . Grupas sastāvā šobrīd ir tās līderis Marka (Mārtiņš Gailītis) – vokāls, ģitāra; Ronis (Ronalds Briežkalns) – sitamie instrumenti; Reinis Straume – ģitāra, bekvokāls un Rafiņš (Kristaps Ērglis) – bass. Grupas repertuārs un arī jaunā albuma materiāls balstīts uz tādiem izteiktiem roka stūrakmeņiem kā nopietnas kompozīcijas un teksti, „smags" ģitāru skanējums un aranžējums kopumā. Dziesmu autors pārsvarā ir pats grupas dibinātājs Marka, kā komponisti piedalījušies arī Artūrs Palkēvičs un Modris Skaistkalns, savukārt dziesmu tekstu autore ir Iveta Priede. Albumā apkopotas pavisam 14 kompozīcijas, tajā skaitā arī populārās dziesmas „Everybody Dance Now" kaverversija. Muzikālā materiāla apstrāde un gala materiāla māsterēšana veikta skaņu ierakstu studijā „CodeX", par ko grupa saka lielu paldies savam producentam Mārim Priedem.

Gatavojoties albuma iznākšanai un iepazīstinot klausītājus ar jauno stilu, grupa DFE laidusi klajā vairākus singlus, kā arī to video versijas. No albumā iekļautajām dziesmām jau zināmas „Tu neesi viens tāds", „Ja tā nav", „Kas notiek", kā arī motobraucēju cilts tituldziesma „Ātrums ir spēks" un arī minētā kaverversija „Everybody Dance Now". Pēdējais no klajā laistajiem singliem „Ļauj man būt" Latvijas radiostacijās ārkārtīgi īsā laikā iekaroja gan dīdžeju, gan radio klausītāju sirdis.

Trešā albuma ietvaros grupa DFE organizēja dažādas aktivitātes publiskajā telpā. Kā spilgtākie no pēdējā laika notikumiem mināmi DFE radio tūre, vairāki konkursi, kas saistīti gan ar jaunu video tapšanu dziesmai „Ļauj man būt", gan CD dizaina konkursu, kurā piedalījās ap 150 interesentu no visas Latvijas. Par šī konkursa uzvarētāju kļuva 20 gadīgais rīdzinieks Ainis Permins, kura veidotais dizains, tad arī ir redzams jaunā albuma „Vēl patiesāk" noformējumā.

Grupas DFE dalībnieki un menedžmenta pārstāvji saka lielu paldies: skaņu ierakstu studijai „CodeX" un M. Priedem personīgi, skatuves aprīkojumu kompānijai „RJK", personīgi E. Skuķim un E. Mazlazdiņam, dažādu video autoram un realizētājam Mārtiņam Šultem un „MSFF", solāriju tīklam „Pludmale", tūrisma aģentūrai „Ozolciems tūre", Jaunpils pilij, „Uzvelc kreklu.lv", informatīvajiem atbalstītājiem „Draugiem.lv", radio SWH, SWH Rock, Latvijas mūzikas kanālam, Platforma.lv kā arī citiem sadarbības partneriem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV