Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz Šūmaņa kamermūzikas koncertu

Iveta Vēvere, 07.10.2010. 11:30

Saglabājot Liepājas vasaras iesākto tradīciju trešdienās saviem klausītājiem piedāvāt baudīt kamermūziku, trešdien, 13.oktobrī plkst. 19:00 Liepājā, Graudu ielas koncertzālē Liepājas Simfoniskais orķestris atkal aicina uz koncertu. Šoreiz tas ir Šūmaņa romantisms, ko atskaņos kamermūzikas jomā rūdītais trio DZIP.

Zem trio DZIP vārda slēpjas visiem labi zināmā komponista un pianista Pētera Plakida un viņa domubiedru - vijolnieka Dzintara Beitāna un čellista Ivara Bezprozvanova klavieru trio. Šis trio ir pazīstams kā izcili lietpratīgs, saspēlē rūdīts un ar labu muzikālu gaumi apveltīts mūziķu kopums.

Par godu Roberta Šūmaņa divsimtgadei trio DZIP atskaņos ģeniālā vācu romantiskās mūzikas komponista kamermūzikas programmu, kas ietver dažādu žanru skaņdarbus gan duetiem, gan trio. Dzejnieks un komponists Roberts Šūmanis ir kamermūzikas meistars. Viņa darbi īpatnējā veidā apvieno poēziju un mūziku. Tajos atspoguļojas gan trauksmains nemiers, gan enerģiska aktivitāte.

Programmā skanēs Adagio un allegro čellam un klavierēm La bemol mažorā op.70, I Trio klavierēm, vijolei un čellam Re minorā op.63, Trīs romances vijolei un klavierēm op.94 un II Trio klavierēm, vijolei un čellam Fa mažorā op.80.

Biļetes var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs un internetā (www.bilesuparadize.lv), kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV