Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Notiks Flensburgas St.Nikolai-Chor un "Gaudeamus orchestra" koncerts

Gundega Rugāja, 12.10.2010. 15:24

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA), Rīgas Latviešu biedrība, Rīgas Latviešu biedrības Mūzikas komisija aicina uz Flensburgas St. Nikolai-Chor un "Gaudeamus orchestra" koncertu, kas notiks 15.oktobrī plkst 19:00 Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa iela 13.

Programmā J. S. Bahs, Motete " Gars nāk palīgā mūsu nespēkam." (BWV 226), F. Mendelsons, Korāļkantāte "Dod mums mieru." V. A. Mocarts Rekviēms d-moll (KV 626). Solisti Soprāns - Ilona Maļecka, alts - Ieva Parša, tenors - Jānis Kurševs, bass - Jānis Misiņš, Sankt Nikolai Chor, Flensburga, studentu kamerorķestris "Gaudeamus orchestra" (mākslinieciskais vadītājs - Guntars Bernāts). Diriģents: Mihaels Magess.

Korī baznīcas mūzikas direktora un kora vadītāja Mihalea Magesa vadībā darbojas ap 95 dziedātāji no reģiona ap Vācijas un Dānijas robežu starp Baltijas jūru un Ziemeļjūru.

Kamerorķestrī muzicē RPIVA studiju programmas Mūzikas skolotājs studenti, augstskolas absolventi un vairāku Rīgas mūzikas skolu jaunie pedagogi. Orķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs no 1995. gada ir Guntars Bernāts.

Kamerorķestra radošās darbības mērķis ir aktualizēt klasiskās mūzikas vērtību izpratni jaunatnes auditorijā un sniegt savu ieguldījumu tās popularizēšanā. Veiksmīgi orķestris darbojies pēdējos gados,kur katru gadu tiek sagatavotas vairāk kā četras stilistiski daudzpusīgas programmas.

Noslēpums un ilgas, mūžīgais un pasaulīgais, mīlestības un gaismas meklējumi,- tas viss šajā koncertā.

Biļetes Ls 3. - , pensionāriem, studentiem, skolēniem Ls 1.- Rīgas Latviešu biedrības grāmatu galdā un pirms koncerta

Pasākumu atbalsta fonds Mūzikas darbnīca, Auswärtige Amt, Gētes institūts

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV