Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Grupa „Zimbabw" meklēs robežas kafejnīcā „Taka"

Kafejnīca "Taka", 13.10.2010. 14:23

Pēc ilgāka klusuma, 16. oktobrī plkst. 21:00 inteliģenti eksperimentālās mūzikas pārstāvji „Zimbabw" sniegs neatkārtojamu koncertu kafejnīcā „Taka".
Grupa „Zimbabw" meklēs robežas kafejnīcā „Taka"

Šai koncertā līdzās jau esošajām kompozīcijām pirmatskaņojumu Rīgā piedzīvos grupas basista Jāņa Rubika darbs „Question". Koncerts būs īpašs arī tāpēc, ka tas būs pirmais pēc ilgākas pauzes, jo grupas dalībnieki nopietni izglītojas savā jomā – vairāki mācās Rīgas Doma kora skolas džeza nodaļas pēdējā kursā, bet grupas līderis nu jau dzīvo Nīderlandē, studējot Hāgas Karaliskajā konservatorijā.

„Zimbabw" repertuārā ir pašu grupas dalībnieku radītas eksperimentālas oriģinālkompozīcijas, kurās vienkopus sadzīvo gan iepriekš radītas partijas, gan brīva improvizācija. Savā daiļradē grupa apvieno pasaules mūzikas, džeza un arīdzan klasiskās mūzikas ietekmes.

Grupas mūziķi atlkāj, ka katras dziesmas pamatā ir konkrēts stāsts, kas saistīts ar tā autora dzīvi, notikumiem, uzskatiem un dzīves uztveri. Par to liecina ne vien dziesmu teksti, bet, pateicoties grupas muzikālajai brīvībai, arī melodija, ritms, harmonijas un, protams, interpretācija. Tematika, par ko grupa stāsta savos koncertos ir krāsaina – atdzimšana, zvaigznāji, ceļa vējš, muzejs un pat aitas.

Grupas līderis ir pianists, komponists un dziesmu teksta autors - Krists Auznieks,
vokāliste Līva Kalniņa, bundzinieks Ivars Arutjunjans, basists Jānis Rubiks un alta saksofonists Vadims Makarovs. Lai gan grupa darbojas neilgu laiku, tās sastāvā muzicējošie jaunieši ir labi pazīstami gan Latvijas džeza mūziķu, gan populārās mūzikas aprindās.
Spītējot salīdzinoši neilgai pastāvēšanai, grupa jau guvusi labus panākumus, muzicējot dažādos festuivālos, gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs.

Gada laikā „Zimbabw" uzstājušies Saulkrastu džeza festivālā, festivālā "Rīgas Ritmi", „Baltic Beach Party", mūzikas un mākslas festivālā „Bildes", kā arī „Jazz Vision" festivālā Tallinā. Koncerti notikuši arī klubos „Piens", "Hamlets", „Essential" un "Artelis".

Vairāk par grupu var uzzināt apmeklējot tās profilus kādā no interneta sociālajām vietnēm:
myspace.com/zimbabw
draugiem.lv/zimbabw
facebook.com/zimbabw
twitter.com/zimbabwmusic

Vairāk informācijas par kafejnīcu TAKA un iknedēļas pasākumiem skatīt tīmekļa vietnē: http://pataku.wordpress.com

Seko mums līdz arī citos sociālajos portālos:
Draugos:
http://www.draugiem.lv/tikpataku/
Facebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Riga/TAKA/116490961719443?ref=sgm
Twitter:
http://www.twitter.com/barstaka

Kad: 16. oktobrī, plkst. 21.00
Kur: Kafejnīca TAKA, Miera iela 10
Kontakti: 26323985, tikpataku@gmail.com
Ieeja koncertā brīva!

Foto: Mikus Fomins

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV