Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latvijas Radio koris aicina uz "Vakara sarunām Jāņa baznīcā" ar Juri Rubeni un Uldi Bērziņu

Inga Žilinska, 14.10.2010. 13:19

Latvijas Radio koris aicina uz "Vakara sarunām Jāņa baznīcā" 27. oktobrī Rīgas Sv. Jāņa baznīcā plkst. 20.00. Mūzikā un sarunās par tēmu CEĻŠ tiksies Rīgas Lutera draudzes mācītājs Juris Rubenis ar dzejnieku un tulkotāju Uldi Bērziņu, muzikālās sarunas vadīs žurnālists Orests Silabriedis.
Latvijas Radio koris aicina uz "Vakara sarunām Jāņa baznīcā" ar Juri Rubeni un Uldi Bērziņu

Sadarbībā ar Rīgas Sv. Jāņa baznīcu un žurnālu "Mūzikas Saule" Latvijas Radio koris jau otro gadu aicina uz "Vakara sarunām Jāņa baznīcā", tajās tēmas neiegrožojot konfesionālos rāmjos klausītāji tiek rosināti pārdomām par 21. gadsimta vērtībām, kas ļauj cilvēkam būt saskaņā ar pasaules kārtību vai vismaz tiekties uz šo saskaņu. Nu tuvojas šīs sezonas cikla noslēdzošie koncerti par tēmām "Ceļš" un "Dziesma".

Uldis Bērziņš, iezīmējot ciklisku un lineāru Ceļa koncepciju, saka: "Planētu, saules un mēness ceļi debesīs, cilvēku un tautu ceļi virs zemes, kopš senatnes tie prātos un rakstos noguluši kā mūsu alku un šaubu, un pašas esības metafora. Pagānisks mājīgums dvašo no cikliskās ceļa koncepcijas – tik sens un tik drošs. Bet gadu tūkstošos izveidojusies cita, daudz riskantāka! – lineārā Ceļa koncepcija. No kurienes Mēs nākam un kurp ejam? Tas ir jautājums, kas daudzām dzīvēm piešķir spirgtu dramatismu, dažām – "jēgu". Bet daudzus atbildes meklējumi noveduši izmisumā."

Ceļa tēmu mūzikā risniājuši arī komponisti - latvieši Jānis Zālītis, Pēteris Vasks, Imants Kalniņš, Imants Zemzaris un Ēriks Ešenvalds, kā arī austriešu gara milzis Gustavs Mālers un igauņu sakrālā minimālisma nesējs Arvo Perts. Sigvarda Kļavas vadītais Latvijas Radio koris un Jāņa baznīcas ērģelniece Ilze Reine būs droši klausītāju pavadoņi komponistu iezīmētajos mūzikas ceļos un takās koncertā, kura tiešraide būs dzirdama arī Latvijas Radio 3 programmas "Klasika" viļņos.

2010. ir Latvijas Radio kora 70. jubilejas gads, un Vakaru sarunu cikla noslēguma koncertā "Dziesma" Latvijas Radio koris atzīmēs savu dzimšanas dienu. Aicinām jūs kļūt par aculieciniekiem šim koncertam, kurā Radio kori diriģēs esošie un bijušie tā diriģenti.
Abonementi un biļetes uz atlikušajiem cikla "Vakara Sarunas Jāņa baznīcā" koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

"Vakara sarunu" 2009.gada sezonas pirmie trīs koncerti par tēmu "Miers", "Gaisma" un " Aiziešana" video formātā skatāmi Latvijas Radio kora mājas lapā www.radiokoris.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV