Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgas mākslas telpā notiks bigbenda no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga" koncerts

Anna Audere, 14.10.2010. 13:58

27.oktobrī plkst. 19:00 izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa" „Big Band" festivāla ietvaros uzstāsies bigbends no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga" 19 spilgtu džeza mūziķu sastāvā ar koncertprogrammu „Big Band Minimalism".
Rīgas mākslas telpā notiks bigbenda no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga" koncerts

Autors sava topošā CD „Big Band Minimalism" mūziku dēvē par afroamerikāņu minimālismu vai uzlaboto minimālismu. Rakstot šos darbus, autors ir izmantojis Steve Reich un John Adams minimālisma idejas un principus. Šādā veidā iespējams tika radīts jauns mūzikas novirziens, kas līdz šim nekur nav bijis dzirdēts. Par šo programmu jau ir saņemtas atsauksmes kā Mats Holmquist oriģinālākais sasniegums.

Koncertu ar nelielu programmu iesildīs jauniešu bigbends "City Jazz Youth Band".

Mats Holmquist Stora Stygga ir 19 spilgtu džeza mūziķu apvienība no Zviedrijas. Kopš 1988. gada, šis kolektīvs regulāri uzstājies Zviedrijas un Eiropas džeza festivālos un vadošajās koncertzālēs. Balstoties uz atsauksmēm presē un citiem avotiem, kuras saņēmuši Mats Holmquist Stora Stygga, var droši apgalvot, ka šis bigbends ierindojams pie Eiropas labākajiem džeza mūzikas sastāviem.

Mats Holmquist ir viens no vadošajiem Zviedru džeza mūziķiem, kā arī lielākais eksperts lielo džeza orķestru – bigbendu jomā. Studējis mūziku Stokholmā un Ziemeļteksasā. Ar savu profesionālo bigbendu "Mats Holmquist Stora Stygga" ierakstījis vairākus albumus, kuros viņš apliecina sevi kā izcilu komponistu un aranžētāju. Bijis daudzu pasaules džeza festivālu dalībnieks – Montreux, The Hague, San Sebastian, Pori, Oslo, Stockholm. Sadarbojies ar daudziem slaveniem džeza mūziķiem kā Roy Hargrove, John Abercrombie, Kenny Wheeler, Nils Landgren u.c.. Kā aranžētājs strādājis kopā arī ar slavenāko Zviedru popmūzikas grupu Roxette. Balstoties uz savu 26 gadu darba pieredzi ar dažādiem bigbendiem, izdevis apjomīgu grāmatu "ABZ of Big Band - The General Method".

No 23. oktobra līdz 15.novembrim Rīgas pilsētas izstāžu zālē „Rīgas mākslas telpa" noritēs Bigbendu festivāls, kura ietvaros 3 koncertos uzstāsies pašmāju un ārzemju džeza mūzikas zvaigznes.

23.10. plkst. 18.00 - Kārļa Vanaga City Jazz Big Band "Contemporary Big Band" (iesildīs City Jazz Youth Band)

27.10. plkst. 19.00 - Bigbends no Zviedrijas "Mats Holmquist Stora Stygga" (iesildīs City Jazz Youth Band)

15.11. plkst. 19.00 - Magnus Lindgren "Batucada Jazz" kopā ar City Jazz Big Band

Koncertus organizē „Life event" sadarbībā ar „City Jazz Big Band", Rīgas pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa", SIA „Rīgas nami".

Biļetes uz koncertiem jau iepriekšpārdošanā izstāžu zāles „Rīgas mākslas telpa" un „Biļešu serviss" kasēs, kā arī HYPERLINK "http://www.bilesuserviss.lv" www.bilesuserviss.lv Koncerta Mats Holmquist „Stora Stygga" biļešu cena Ls 5-8.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV